Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: przedszkola - te dobre i te mniej  (Przeczytany 5922 razy)
molos12
nowa(y)

Odp: przedszkola - te dobre i te mniej
« Odpowiedz #10 : PaĹşdziernik 29, 2011, 21:20:24 »

Zdecydowanie odradzam Little Jumbo. O standardzie prowadzenia przedszkola niech świadczy historia, która przytrafiła się mojej 2 letniej córce. Otóż w grupie młodszych dzieci do której chodziła była dziewczynka agresywna, która biła i gryzła inne dzieci. Kiedy po raz trzeci w ciągu kilku tygodni ugryzła moją córkę (wcześniej panie opiekunki zapewniały że tym razem dopilnują aby się to nie powtórzyło) wyraziłem zdecydowanie swoją dezaprobatę i zadzwoniłem do pani dyrektor z prośbą o lepsza opiekę nad dzieckiem i podjęcie działań. Jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się, że "dzieci tak mają" i że były rozmowy z rodzicami tamtego dziecka i że nic się nie da zrobić i że nawet jakby 5 razy pogryzła to tak już musi być. A na zakończenie pani dyrektor powiedziała że ciągle stwarzamy problemy (wcześniej dopytywaliśmy się o częste zmiany kadry i brak zwrotu pieniędzy za nieobecność dziecka) i że w takim razie ona rozwiązuje umowę, co następnego dnia rano zrobiła... Widać więc wyraźnie jaki jest standard opieki w żłobku z którego wyrzuca się dziecko które zostało pogryzione a nie robi nic by poprawić jego sytuację.
karpatka
nowa(y)

« Odpowiedz #11 : PaĹşdziernik 29, 2011, 22:21:17 »

Witam,
A'propos Little Jumbo-jeżeli chodzi o grupę żłobkową, z kadry która jest na stronie (http://www.littlejumbo.edu.pl/?show=personel) jest tylko pierwsza opiekunka, i to nie na cały etat. Pozostały "wykwalifikowany personel" to "pomoce opiekunki" bez żadnego kierunkowego wykształcenia i wcześniejszego doświadczenia, co się przekłada na nieradzenie sobie z nawet najmniejszą grupą dzieci. Pani Dyrektor bywa rzadko, nie lubi pytań rodziców, a komunikacja z nią jest dość trudna (mówi tylko ona).
Kadra zmienia się dość regularnie co kilka miesięcy (panie w tajemniczy sposób znikają z dnia na dzień, a rodzice o zmianach dowiadują się przypadkiem). Catering jest z LOT-u. Dzieci jedzą i bawią się w jednej malej salce. To tyle;-) Na szczęście każdy ma wybór - w końcu za to płacimy.
DagaIda
nowa(y)

« Odpowiedz #12 : Listopad 03, 2011, 17:31:43 »

Moim zdaniem dobre przedszkole powinno mieć jak najwięcej kół zainteresowań żeby dzieci mogły odkrywać w czym są najlepsze, powinno być nastawione na naukę języka w formie zabawy, gdyż dzieci poprzez zabawę zapamiętują najwięcej.
Powinno podawać zdrową żywność. A opiekunowie powinni być uśmiechnięci i nastawieni na współpracę z rodzicami...
W tamtym roku szukałam z przyjaciółka przedszkola dla mojego chrześniaka i wybrałyśmy przedszkole Zyrafa na ursynowie, ktore jako jedno z nielicznych spelnialo nasze warunki :-). jestesmy wymagające!
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #13 : Marzec 13, 2012, 12:48:01 »

Bardzo proszę o opinie na temat przedszkola Bajkolandia w Lesznowoli.
PILNE.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
super mama

« Odpowiedz #14 : Marzec 13, 2012, 21:09:14 »

Ivy niestety nie znam
zawsze możesz podpytać rodziców którzy maja tam dzieci - podjechać o ok 17 kiedy najwięcej jest odbieranych i zapytać
z drugiej strony z tego co zauważyłam to rodzice mają bardzo różne oczekiwania co do przedszkola i czasem ochy i achy jednych dla drugich okazują się klapą i odwrotnie

albo wpadnij kilka razy bez zapowiedzi o godzinie np 10 czy 14 kiedy dzieci powinny mieć zajęcia i zobacz jak to wygląda czy kotłują się po podłodze a panie ucinają plotki czy dzieci fajnie się bawią

a najlepiej umówcie się ze przyjdziecie z dziećmi jakiegoś dnia na kilka godzin - najlepiej jak byś została i poobserwowała co i jak

Dzieci: Ulka (7 lat);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #15 : Marzec 13, 2012, 21:28:44 »

Mam kłopot bo mam mało czasu. Muszę szybko zmienić dzieciom przedszkole......teraz chodzą do fantastycznego (oczywiście w mojej ocenie ale nie tylko) i chyba każda zmiana będzie dla mnie na gorsze. Wiem, że panikuję. Byłam już w nowym przedszkolu i mam miszane uczucia. Mąż mi cały czas tłumaczy, że w każdej chwili możemy przecież zabrać dzieci....ech....nakręcam się.....Przedszkole mi pasuje pod wieloma względami, blisko domu, blisko przyszła szkoła córki, po drodze do pracy, fajne wiejskie klimaty wokoło:) co akurat nam pasuje. Nie wiem tylko jak wyglądają zajęcia i podejście nauczycieli do dzieci. A to jest najważniejsze.
Troszkę się rozpisałam:)
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
super mama

« Odpowiedz #16 : Marzec 14, 2012, 09:01:49 »

Ivy jak to mówią co nagle to po diable :-)

to wpadnij dziś i jutro raz rano raz po południu i jak dalej będziesz mieć mieszane uczucia to poszukaj może w okolicy jest coś innego
chyba lepiej sprawdzić trzy raz niż po jakimś czasie znowu zmieniać maluchom środowisko

przed zmiana zawsze czujemy obawę
ja miałam tez taka sytuacje i koniec końców przedszkola nie zmieniłam - ta zmiana miała na celu to by córka chodziła choć przez rok z dziećmi z którymi pójdzie potem do szkoły, no i było bliżej domu - jednak w tym nowym przedszkolu nie podobało mi się kilka rzeczy
zamiast zmiany przedszkola zapisałam ja na zajęcia dodatkowe gdzie poznała kilka dziewczynek z którymi chodzi teraz do szkoły

ale z tego co piszesz to u was zmiana jest nieunikniona, namawiam Cie do niezapowiedzianych odwiedzin w ciągu dnia to co zobaczysz albo Cie uspokoi albo potwierdzi Twoje obawy

Ivy wróciłaś do pracy?

Dzieci: Ulka (7 lat);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.