Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Swedzaca pupa  (Przeczytany 3424 razy)
*aneta*
uzależniona(y)

Swedzaca pupa
« : Marzec 02, 2011, 19:42:42 »

Kochani moj Alex od dwoch dni skarzy ze boli go pupa, pokazuje na odbyt, czysty, ani zaczerwienienia, podejrzewam ze to nie boli tylko swedzi bo widze po jego zachowaniu, wczoraj ledwo poszedl spac bo caly sie wiercil, i to tylko wieczorem. Pomyslalam ze to moze owsica, zadzwonilam do przychodni i pielegniarka kazala mi sprawdzic kupe czy beda robaki, jezeli tak mam sie zglosic do przychodni. Sprawdzilam, w kupie nic nie widac, czy to napewno nie owsiki? Czy mial ktos podobny problem? Pewno zobacze co dzis bedzie i jutro znow bede dzwonic do lekarza, narazie na nic nie narzeka ale jakos nie daje mi to spokoju.

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: Swedzaca pupa
« Odpowiedz #1 : Marzec 02, 2011, 20:39:51 »

Jeżeli okaże się, że to nie owsiki, polecam posmarować jakąś maścią, którą stosuje się dla dzieci pod pieluszkę. Ja akurat używam maść linomag, ale pewnie Ty jej nie masz Uśmiech Moja córka kiedyś tak marudziła i okazało się, że po zrobieniu kupki coś jej się tam poobcierało, no wiesz.... Mrugnięcie w każdym razie pożądne smarowanko aż tam delikatnie głębiej pomogło. Dwa dni i było po Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Marzec 02, 2011, 20:40:35 »

A tak przy okazji JAK MALUCHY??
Jak ty się czujesz?
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
super mama

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2011, 09:34:17 »

Anetka, no nareszcie strasznie za Tobą tęsknimy  Uśmiech

co do swędzącej pupy to ja bym ją tez upaćkała gruba warstwą kremu  Uśmiech takiego dla niemowląt

kiedyś mi lekarz pediatra mówił że by zobaczyć czy to robaki to warto w nocy z latarką na gołą pupę poświecić i zobaczyć czy coś tam jest - bo podobno robaki lubią sobie w nocy na spacer wychodzić a nie zawsze w kupie są nawet nie zawsze w badaniach je widać mimo że są - wiem brzmi dziwnie ale naprawdę mówił mi to lekarz - nie sprawdzałam bo w końcu nie było potrzeby

Dzieci: Ulka (7 lat);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2011, 18:01:00 »

Dzieki dziewczyny, tak wlasnie zrobilam, nasmarowalam mu porzadnie bepanthenem ale mowil ze dalej go swedzi, a w nocy tak jak piszesz Sylwano poswiecilam w pupsko bo mi pielegniarka tez tak poradzila i nic, wczoraj go juz nie swedzialo i dzis tez nic nie narzeka wiec mam nadzieje ze to tak jak w przypadku twojej coreczki Ivy bylo zwykle powiedzmy otarcie Uśmiech. A ja sie juz tymi owsikami stresowalam ze bede musiala prac posciele codzien i wogole Złość
No a my jakos sobie radzimy nawet, mala jest przeslodka i tak cicho powiem ze bardzo grzeczna i dwa razy zdarzylo jej sie juz noc cala przspac, szok po tym co przeszlam z Alexem. A Alex to bardzo dobry braciszek tak ze miedzy zajmowaniem sie nimi, sprzataniem, gotowaniem, prasowaniem itp itd mam nawet czas zeby wziasc prysznic czy pojsc na plotki do kolezanki Mrugnięcie
Caluje was wszystkie mocno i obiecuje wpadac tu czesciej papa

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Listopad 22, 2011, 23:06:22 »

ja mam ten sam problem, syn mówi, że go pupa boli. Odbyt jest zaczerwieniony na pierwszy rzut oka owsików nie widać smarujemy się termentiolem. Zaczerwienieni ejakby mniejsze ale nadal jest.
Dzieci: Filipek (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #6 : Listopad 23, 2011, 13:31:11 »

My jakiś czas temu też mieliśmy ten problem, gruba warstwa kremu przez kilka dni i przeszło.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Styczeń 26, 2012, 20:55:27 »

u nas temat powraca ale jakoś dajemy radę.
Dzieci: Filipek (3 lata);
maminka
Nasz aniołek.
nowa(y)

« Odpowiedz #8 : Marzec 24, 2012, 19:27:51 »

Mogą być owsiki albo lambrie.
Dzieci: Maja (10 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.