Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Zasypianie  (Przeczytany 2944 razy)
Justa
entuzjastka(a) forum

Odp: Zasypianie
« Odpowiedz #10 : Marzec 10, 2011, 23:10:56 »

Szukaj dalej, Karolina od pol roku ma swoje lozeczko, tzn. takie normalne. Baby cot lezy zlozone od ponad roku tzn od kiedy Karolina skonczyla 9 miesiecy, wtedy zaczela spac ze mna. Cale sciany ma w naklejkach, ktore nakleja sama, naklejki to jej bzik. Ja teraz ide lulu, a Ty Anetka pracoj dla mnie  Mrugnięcie Duży uśmiech Buziaczki  Buziak
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #11 : Marzec 10, 2011, 23:13:01 »

Pracuj, hmmm, ale obciach  Duży uśmiech
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #12 : Marzec 10, 2011, 23:16:43 »

Kochana ja tez sie wybieram na gore bo wyobraz sobie mam kolo lozka budzik dwumiesieczny Chichot A popracuje dla ciebie moze jutro jak znajde chwilke miedzy karmieniem, przewijaniem, usypianiem, bawieniem sie autkami, ukladaniem puzzli, gotowaniem, praniem, prasowaniem, spacerowaniem, pare rzeczy pominelam, ale to drobiazgi Duży uśmiech Papa

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #13 : Marzec 11, 2011, 00:17:42 »

Oj ja tez nie mam lekko z usypianiem malego.kiedys ok 20 maly juz spal,a od grudnia od  kiedy jestesmy na swoim maly robi wszystko zeby nie spac i zasypia dopiero ok22,jestem tym wykonczona.oczywiscie nigdy w zyciu nie zasnie sam,musi byc cyc,ewentualnie tulenie w ramionach ale na stojaco-ma gdzies moje biedne plecy ::)Wiele razy kladlam go do lozeczka,tlumaczylam ze musi spac,prosilam tulilam,ale zawsze gdy klade go do lozeczka jest ryk.Nawet pare razy kladlam go i wychodzilam z pkoju w nadziei ze poplacze i usnie,ale wtedy to dopiero jaki koncert maly dawal Chichot wyl jak stado wilkow.ja juz nie mam na niego sily.cyca traktuje jak smoka.A od lutego odstawiam go od cyca,w dzien nie daje mu wcale,ale biedak prubuje dorwac sie do cyca a zwlaszcza jak chce spac,no i nie usnie bez cyca chociaz przewraca sie przez wlasne nogi ze zmeczenia.czasem padnie mi w ramionach o swojej zwyklej porze,ale najczesciej pod wieczor dopiero padnie po dlugiej nieudanej walce o cyca Duży uśmiech uf....... Język Daje cyca jeszcze rano,wieczorem i w nocy jak sie obudzi. Zbaczam z tematu,ale normalnie musialam tez sie wyzalic Mrugnięcie Ide lulku
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #14 : Marzec 11, 2011, 22:30:59 »

Heh, nasza metoda zasypiania wieczornego Michałka wygląda następująco: po kąpieli do wyrka i gasimy światła w całym mieszkaniu. W sypialni przy lampce nocnej ja, mąż i Misio w jednym łóżku czytamy około 20 minut (czytam oczywiście ja), a potem gasimy światło i udając, że śpimy, czekamy aż Michałek zaśnie. Nieraz przez takie udawanie budzę się rano hihi. Może ta metoda nie jest najlepsza, ale najcichsza ze wszystkich do tej pory stosowanych i według mnie mało stresująca mnie i Michałka. A co tam niech śpi sobie z nami na razie.
Dzieci: Michałek (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #15 : Marzec 11, 2011, 23:54:42 »

Moja metoda jak narazie sie sprawdza jupi jej! Tylko dzis wieczorem Alex poprosil zeby na prezencik dostal SPREZYNY!!! Sprezyny do skakania wyobrazcie sobie, gdzies na bajce widzial takie cudo i ledwo wytlumaczylam ze to nie naprawde, ale cos czuje ze ma nadzieje ze jednak je dostanie Z politowaniem
No ale zasypaimy ladnie sami, az glupio normalnie, fakt ze w nocy dalej przychodzi do mnie ze swoimi bambetlami ale to mi nie przeszkadza.

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #16 : Marzec 12, 2011, 10:24:52 »

Każdy sposób jest dobry jak daje efekty Duży uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
1Jolusia
Gość
« Odpowiedz #17 : Marzec 13, 2011, 12:17:38 »

Witam jestem tu nowa...
no wiec odpisze na temat. Moja mala od poczatku byla w lozeczku swoim, od 1,5 roku ma lozko z barierka. Jak byla mala to ja kolysalam przytulamal i zasypialai odkladalma do lozeczka w nocy tez mleko niestety od 3 miesiaca byla butelka. i tez odkladalm po karmieniu. Tak do roku bylo przytulanie ale po roku stwierdzilam ze dosc tego.. i kladlam ja do lozeczka i sama zasypiala wchodzilam nicn ie mowilam kladlam i tak w kolko az zrozumiala.. spala juz tylko raz w dzien.. Po 1,5 roku dostala duze lozko 160/90 z barierka i sama spi.. myjemy zabki lub ciap ciap.. potme sama bajke wybiera.. modlimy sie kleczy przy lozku potem bajka po bajce mowie ze czas spania.. caluje ja przytulam i mowie dobranoc i wychodze.. czasem wola jeszcze mama mama to ja przytulam i wychodze i sama sei obraca na 2 bok i spi... rano kolo 7 8 przychodzi do nas Uśmiech Ale nie wyobrazam sobie spac z nia wlozku dziecko musi miec swoje miejsce a ona czuje sei bardzo dobrze w swoim pokoiku. Oda malego bylam stanowcza i to dalo rezultaty... wiec nie dajcie sei zwariowac musicie byc silne. A moja mala ma w czerwcu 2011 roku 2 latka i juz duzo rozumie .. w dzien zje zupe o 11 potme spiewamy i idzie do pokoju do lozka spac. pozdrawiam iczekam na odpisy
1Jolusia
Gość
« Odpowiedz #18 : Marzec 13, 2011, 12:25:57 »

i dodam jezcze to ze od malego spi w swoim pokoju w swoim lozeczku a tearz w swoim pokoju w lozku Uśmiech
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.