Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: nie mam pomysłu na śniadanko 17 mies to co zwykle nie chce;(  (Przeczytany 2389 razy)
love my baby
nowa(y)

nie mam pomysłu na śniadanko 17 mies to co zwykle nie chce;(
« : Marzec 18, 2011, 19:17:30 »

Witam co dajecie swoim dzieciaka na sniadanie moja dostawala serek z chlebkiem , sucha bule, parowke lub budyn ale nie za bardzo chce Z politowaniem moze macie jakies pomysly byla bym wdzięczna Buziak
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: nie mam pomysłu na śniadanko 17 mies to co zwykle nie chce;(
« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2011, 20:17:09 »

Witam co dajecie swoim dzieciaka na sniadanie moja dostawala serek z chlebkiem , sucha bule, parowke lub budyn ale nie za bardzo chce Z politowaniem moze macie jakies pomysly byla bym wdzięczna Buziak
Różnie. Omlet na różne sposoby, naleśniki, kanapeczki, pasta jajeczna, jajecznica, mleko z płatkami, sałatki różne, wiem, że paróki są wg większości be, ale moje dzieci lubią i jedzą, kabanoski też.
Zajrzyj na stronę- http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html
oseskowa książka kucharska jest naprawdę fajna Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
twarde.ciacho
osesek
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 13, 2011, 20:04:47 »

Nie wszystkie parówki są złe Uśmiech Zgadzam się, że w parówce może być: mnóstwo tłuszczu (to właśnie on sprawia wrażenie "delikatności"), fragmenty mięsa najniższej jakości (np. ścięgna), sporo chemii i soli. Jeśli w ogóle chcemy kupować parówki, wybierajmy tylko te renomowanych firm, które pilnują wysokiej jakości produktów i za każdym razem sprawdzajmy skład podany na opakowaniu. Wystrzegajmy się parówek podejrzanie tanich, pochodzących z nieznanego źródła, zmieniających kształt i objętość ("puchnących") w trakcie gotowania. Dla dzieci kupujmy tylko te specjalnie przeznaczone dla nich, opatrzone pozytywną opinią specjalistów. Ja na przykład kupuję Pekpolowskie Balbinki, mają wszystkie niezbędne atesty, lub takie drobiowe ze sklepu ekologicznego. Nie należy tylko polewać ich ani keczupem, ani musztardą, bo u małego dziecka takie ostre smaki mogą, podobno, rozbudzić niezdrowe nawyki zywieniowe.

Polecam  - Parówki w cieście - 2parówki pokrojone w troszkę grubsze plasterki
- szklanka mleka
-jajko
-3/4szkl. mąki
-odrobina soli
-olej
-serwetki

Mleko, make,jajko  i sól wymieszać - zroboć ciasto tak jak na nalesniki tylko  gęstrze. Na goracy olej wrzucac zamoczone (dobrze zamoczone) plastry parówki ( tak aby pływały) Smażyc  do złotego koloru, wyjąc i odsaczyć z oleju w serwetkach. Można podawac z serem żółtym.

Jeżeli chodzi o bezmięsne danie, to polecam twarożek z pomarańczami. Potrzebujemy do niego:
-ser biały
-jedna pomarańczę
-cukier
-smietanę

Pomarańcze przekroić na pół, wyjąć miąższ - wymieszać z wczesniej przygotowanym twarożkiem. Twarożek z pomarańczami świetnie wygląda w połowkach skorupek po pomarańczy - ja napełniam je twarożkiem z pomarańczami.

Dobra jest też gruszka z miodem. Grudszke należy zetrzeć na tarce dodac odrobine miodu - wymieszać. U mnie przechodzi bez pudła Uśmiech

Pozdrawiam Uśmiech

Gaaaaa
Gość
« Odpowiedz #3 : Maj 04, 2011, 14:26:46 »

Parówki Balbinki u nas się nie sprawdziły, są twarde, sama spróbowałam i nie smakowały mi. Mój 15 mis. syn zajadał się Parówkami z indyka INDYKPOL ale czy to zdrowe to nie wiem.
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.