Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: UK  (Przeczytany 15106 razy)
*aneta*
uzależniona(y)

UK
« : Czerwiec 18, 2009, 21:21:47 »

Czy nikt z was nie mieszka za granicą? Czy może nie macie żadnych problemów z tym związanych?
Ja mieszkam w Anglii od 7 lat,i właśnie przed chwilą odkryłam,że nie mam pojęcia czy spożywa sie tu jaja przepiórcze Co? Jeśli ktoś sie orientuje to proszę o namiar bo jaja są u nas ostatnio nr1 Duży uśmiech
Pozdrawiam wszystkich emigrantów XXX

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
baba
Gość
Odp: UK
« Odpowiedz #1 : Lipiec 17, 2009, 18:11:28 »

Hej, ja tez w UK od 7 lat i jaja przepiorcze spotkalam na rynku. U nas co sobote rozstawiaja budki i jest wlasnie farmer, ktory przywozi rozne jaja i w tym przepiorcze.
Pozdrawiam
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2009, 20:30:04 »

Dzięki babo, dorwałam wkońcu te jaja na jednym z marketów Uśmiech

yagne
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 23, 2009, 22:15:19 »

Hej
Ja tez w UK, poki co najkrocej z was, bo tylko 2, 5 roku. I nie wiem gdzie znalezc szalwie... Duży uśmiech
pzdr
Dzieci: Lena (3 lata); Hania (21 miesięcy);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Sierpień 27, 2009, 21:12:19 »

Moja znajoma ma jej mnóstwo w ogródku Duży uśmiech
Patrzyłaś w supermarketach? Na półce z herbatami jest camomile i mięta to może i szałwia jest? Zerknę jak nie zapomnę na zakupach. U nas na High Street jest taki sklepik gdzie Chińczyk sprzedaje zioła i napewno ma szałwię

yagne
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 28, 2009, 22:14:15 »

W supermarketach brak, znajomych z szalwia w ogrodku-brak, u chinczyka dopiero sprawdze. Dzieki za sugestie  Uśmiech
Magdalenka
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 01, 2009, 22:15:02 »

witaj Yagna
nie wiem jak u ciebie z angielskim i tez nie chce byc najmadrzejsza. szczerze pomagajac szalwia to sage znajdziesz na polce w sklepie z przyprawami albo najprosciej w polskim sklepie. jak chcesz to skontaktuj sie ze mna to ci przesle poczta
Dzieci: Vanessa (35 miesięcy);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 03, 2009, 12:14:04 »

Podejrzewam że Yagnie chodziło o szałwię taką do zaparzania, którą rzeczywiście chyba najprościej zakupić w polskim sklepie, a o tym że jest tu sprzedawana jako przyprawa to nie miałam zielonego pojęcia Co? Pewno dlatego że nigdy jej nie potrzebowałam, ale nie uważam żeby poziom angielskiego czy Yagny czy mój miał z tym coś wspólnego Niezdecydowany
Piszemy tu gdy czegoś nie wiemy, albo wiemy coś o czym ktoś inny nie ma pojęcia, dzielimy się cennymi radami i niech tak zostanie plz

yagne
osesek
*

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 04, 2009, 21:16:24 »

Dokladnie chodzilo mi o taka do parzenia. Taka przyprawowa mam na polce w kuchni.  Racja Aneta, poziom znajomosci angielskiego nie ma tu nic do rzeczy. Dzieki w kazdym razie na chec pomocy, chyba rzeczywiscie nie pozostaje mi nic innego jak wycieczka do polskiego sklepu, na drugi koniec miasta...
Pzdr
patrycja
osesek
*

« Odpowiedz #9 : Grudzień 07, 2009, 14:23:56 »

Hej!My niestety nie z UK tylko z Islandii.Juz 7 lat.Pozdrowka
Dzieci: Piotr (17 lat); Maksymilian (3 lata);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.