Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: nieszczęsny smoczek  (Przeczytany 1552 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jola
osesek
*

nieszczęsny smoczek
« : Marzec 18, 2011, 23:00:33 »

Mój syn ma 20 mcy i od miesiąca w dzień nie daje mu smoczka,zresztą nawet się nie upomina,ale w nocy jest tragedia bo gdy sie przebudzi do picia to nie zaśnie już bez smoczka :(Poradzcie,jak Wy dałyście sobie radę z tymi smokami.
Dzieci: Maksymilian (34 miesiące);
Justa
entuzjastka(a) forum

Odp: nieszczęsny smoczek
« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2011, 23:21:58 »

Taki watek juz byl Uśmiech moze i nie raz. Zebys szybciej uzyskala odpowiedz, poczytaj na forum w kategorii Pierwszy rok zycia--- temat Smoczek.

http://forum.osesek.pl/index.php/topic,273.0.html
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2011, 16:03:14 »

Jolu ja gdzies czytalam ze trzeba "zepsuc" smoczek, uciac kawalek i pokazac maluchowi ze jest niedobry i ponoc daje to duzo, u nas bylo latwo, nie ma smoczka i koniec, po trzech dniach zapomnial o nim kompletnie.

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Elunia2
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 25, 2011, 08:53:59 »

Jolu ja gdzies czytalam ze trzeba "zepsuc" smoczek, uciac kawalek i pokazac maluchowi ze jest niedobry i ponoc daje to duzo, u nas bylo latwo, nie ma smoczka i koniec, po trzech dniach zapomnial o nim kompletnie.
Podobno psucie smoczka pomaga, ale jak Adaś nie chciał spać to zainwestowałam w smoczki uspokajające http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,46399,smoczki-do-uspokajania-swiecacy-uchwyt-0-3-miesiace-philips-avent.html i też szybko pomogło, nie do końca wiem jak to działa ale niezaprzeczalnie jest skuteczne  Mrugnięcie
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.