Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: jakie witaminy bierzecie w ciąży?  (Przeczytany 5991 razy)
kamillka
nowa(y)

Odp: jakie witaminy bierzecie w ciąży?
« Odpowiedz #10 : Marzec 23, 2011, 22:04:16 »

ja się czuję po nich bardzo dobrze, nie miałam żadnych problemów Uśmiech ale też nie brałam nic innego, żadnych innych suplementów nie próbowałam, także nie mam porównania Mrugnięcie w każdym razie myślę póki co, że femibionu będę się trzymać przynajmniej do końca ciąży Uśmiech
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 22, 2011, 08:15:56 »

ja będąc w pierwszej ciąży brałam feminatalN. Teraz też je sobie zakupiłam i łykam będąc w kolejnej ciąży:)
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
ania303
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 22, 2011, 13:05:43 »

Ja będąc w ciąży zażywałam przed i na początku kwas foliowy, potem Prenatal Complex przez pierwsze 3 miesiące, bo jest z imbirem przeciw nudnościom, później zwykły Prenatal. Prenatla complex ma duże tabletki i trzeba go zażywać dwa razy dziennie, zwykły Prenatal to mała tabletka i tylko jedna dziennie. Z powodów anemii później musiałam brać Tradyferon (na receptę), ale trzeba było go brać na czczo, co u mnie odpadało ze względu na nudności, przerzuciłam się więc na Femi Feral z witamina C i kwasem foliowym. Lekarka co prawda nie upierała się przy witaminach ale brać kwasu f. i żelazo kazała, bo stwierdziła że na warzywach i owocach w dzisiejszych czasach polegać nie można. Myślę że kwas foliowy to podstawa i dieta, lepiej się też wspomagać w okresie grypowym, żeby nic nie złapać.
pozdrawiam
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #13 : Lipiec 01, 2011, 07:16:21 »

Ja też brałam feminatalN.
Dzieci: Michałek (3 lata);
polina
nowa(y)

« Odpowiedz #14 : PaĹşdziernik 08, 2011, 12:03:16 »

a ja brałam chelaferr
Yrenka
nowa(y)

« Odpowiedz #15 : PaĹşdziernik 11, 2011, 08:47:17 »

Ja kwas foliowy na początku ciąży, potem DHA, żelazo i witaminkę D. DHA i witaminę D też podczas karmienia piersią.
Tikotiko
nowa(y)

« Odpowiedz #16 : PaĹşdziernik 12, 2011, 08:36:23 »

ja brałam kwas foliowy już kiedy zaczęliśmy  starać się o dziecko Uśmiech. a kiedy już byłam w ciąży dodatkowo brałam również kwasy tłuszczowe DHA też właśnie pochodzenia roślinnego
mama_to_be
osesek
*

« Odpowiedz #17 : PaĹşdziernik 14, 2011, 11:13:22 »

Hej hej Uśmiech jeszcze ja się dorzucę choć nic nowego pewnie nie wniosę. Ale dla danych statystycznych Uśmiech
Ja biorę  Feminatal, tak jak zalecił mi lekarz. Wcześniej był jeszcze kwas foliowy, ale dopiero gdy na teście pojawiły się 2 kreseczki. Mam problemy z tarczycą, ale na tyle ustabilizowane, że endokrynolog zalecił tylko Calcium D500. I tyle Uśmiech Pozdrawiam ciążowo!!!! 
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.