Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: katar u 4-miesięcznego bobasa  (Przeczytany 3612 razy)
AdziaL
osesek
*

katar u 4-miesięcznego bobasa
« : Marzec 22, 2011, 08:45:14 »

Czy można wychodzić z 4- miesięcznym bobasem, który ma katar na spacer lub pojechać do sklepu?Mimo, iż jest to moje drugie dziecko to wszystkiego się boję, bo nie chcę aby synek zachorował, gdyż wiem jak strasznie przechodzą małe dzieciątka choroby-mam doświadczenie po córce. Jak wy postępujecie w takiej sytuacje?Co?
I mam jeszcze jedno pytanie od jakiegoś czasu mój synek co chwilę budzi się w nocy, nie płacze ale strasznie marudzi jakby mu coś dokuczało, również przy każdym purknięciu budzi się. Czy któraś z Was drogie mamusie miała taka sytuację???I czy może to być spowodowane wyżynaniem się pierwszych ząbków???Proszę o radę bo strasznie martwię się.
Dzieci: Julia (6 lat); Miłosz (18 miesięcy);
Grzanka
sympatyczka(k) forum
**

Odp: katar u 4-miesięcznego bobasa
« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2011, 12:44:19 »

Nie mogę Ci odpowiedzieć jednoznacznie tak czy nie. Według mnie jeżeli nie chcesz, jak piszesz, żeby synek zachorował to raczej nie polecałabym spacerów a już tym bardziej wypadów do sklepu - gdzie pełno smarkających, kaszlących i kichających klientów :/. Ja bym jednak przeczekała ten katar w domu, pamietając o częstym wietrzeniu pokoju malca Uśmiech.
Pozdrawiam i zdrówka życzę.
Dzieci: Wojtuś (16 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Marzec 22, 2011, 13:22:37 »

Spacery jak najbardziej tak. Jeżeli nie ma gorączki to spacery są wręcz zalecane.
Sklep nie.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2011, 14:16:04 »

Katar nie jest przeciwwskazaniem do spacerów, ale sklepy to raczej omijałabym szerokim łukiem, bo pełno tam kaszlących i zasmarkanych ludzi.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
karolina900811
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 22, 2011, 16:02:08 »

Jeśli synek nie gorączkuje i nie kaszle, spacer jest nawet wskazany. Chłodne, świeże powietrze udrożni bowiem maluszkowi nos. Gdyby jednak malec miał podwyższoną temperaturę i nagle zaczął pokasływać, powinien pozostać w domu.
Dzieci: Natalka (20 miesięcy);
kasiula1123
nowa(y)

« Odpowiedz #5 : Marzec 22, 2011, 19:52:06 »

Nie wiem czy można wychodzić na spacer, jak mój mały ma katar i kaszel to siedzimy w domu.
Co do pobudek przez (...) podaj małemu espumisan i pomasuj brzuszek (okrężnymi ruchami w kierunku wskazówek zegara) u nas to działało.  Uśmiech
Dzieci: Szymon (23 miesiące);
yagne
osesek
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 22, 2011, 23:53:15 »

Jezeli moje dziewczyny nie maja goraczki, tylko kichaja to zachowujemy sie normalnie-spacery, zakupy itd. Ale oczywiscie sa pod stala kontrola, czy nic innego oprocz kataru nie zaczyna sie dziac. Nie mozna dac sie zwariowac.
Dzieci: Lena (3 lata); Hania (21 miesięcy);
JoannaS
nowa(y)

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 14, 2011, 19:55:06 »

Heja, mój synek też miał katar, nie leciało mu z nosa, tylko wszystko mial u góry(bez dojścia żeby usunąć). Lekarz zalecił Nasivin i syropy (Calcium i Rutinacea), po tygodniu nie przeszło. Na kolejnej wizycie, lekarka kazała odstawic wszystko i tylko czyścic nosek solą fizjologiczną lub morska i chodzic na spacery. Mały nadal ma katar (już mniej) ale ma i troche mnie to martwi:(.
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.