Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: anemia w ciąży  (Przeczytany 2099 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
magdao
nowa(y)

anemia w ciąży
« : Czerwiec 24, 2009, 17:09:06 »

Witam seredcznie,
jestem w 37 tygodniu ciąży i mam anemie. wyszło to 2 miesiące temu przy wynikach badania krwi. 9 maja mialam wynik hb 9,9 po misiecznej kuracji zelazem w tabletkach wynik hb byl 10,0. miesiąc temu lekarz zalecił mi 10 zastrzyków żelaza domięśniowo. teraz już jestem po tych 10 zastrzykach i hb wynosi 10,3. pielęgniarka powiedziała że nie jest za dobrze, natomiast po konsultacji telefonicznej ze swoim lekarzem on stwierdził że wszystko jest ok że to sie podniesie.
chciałabym poprosić o odpowiedź kogoś kompetentenego.
termin mam na 17 lipca i nie wiem czego moge się spodziewać, a mój lekarz odpowida zawsze wymijająco.
dziekuję i pozdrawiam!
Magnolia
nowa(y)

Odp: anemia w ciąży
« Odpowiedz #1 : Lipiec 25, 2009, 21:53:33 »

Moja odpowiedz jest nieco po terminie, ale zaproponuję Ci dokładniejsze badanie anemii... moja anemia okazała się postacią sierpowatą - ilość przyjmowanego przez mnie żelaza nie miała żadnego znaczenia. Trzeba mieć świadomość że niski poziom hemoglobiny może mieć bardzo różne przyczyny - warto odwiedzić po porodzie hematologa.
Dzieci: Zosia (6 lat); Marysia (33 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.