Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: problem  (Przeczytany 1769 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
karolina900811
osesek
*

problem
« : Marzec 25, 2011, 14:28:10 »

Mam problem. Mam półroczna córeczkę. Z jej ojcem nie mam ślubu i nie mieszkamy razem, ale on ją uznał i dziecko nosi nazwisko ojca. Ponieważ nie dawał mi pieniędzy na utrzymanie dziecka wniosłam do sądu sprawę o alimenty. On płaci mi regularnie, ale chce żeby dziecko w każdy weekend jeździło do niego. Ja się na to nie zgadzam, żeby każdy weekend dziecko spędzało u ojca, ale z drugiej strony nie mam już siły żeby włóczyć się po sądach i ustalać sądowo widzenia. Chcę się z nim dogadać ugodowo, ale nie wiem na ile widzeń w miesiącu się zgadzać. Może ktoś mi poradzi? Może ktoś wie jak sąd ustaliłby w tej sytuacji widzenia z dzieckiem?
Dzieci: Natalka (20 miesięcy);
karlinka
super mama

Odp: problem
« Odpowiedz #1 : Marzec 25, 2011, 15:06:35 »

Gdzieś czytałam, że sąd najczęściej ustanawia widzenia z ojcem co drugi weekend, ale "zabić" za to się nie dam. Może wypowiedzą się jeszcze inne dziewczyny. Pozdrawiam 
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Marzec 25, 2011, 21:14:24 »

Moim zdaniem aż tak częstych pobytów z noclegami u ojca sąd raczej nie przyzna. Nie wiem czy pracujesz, ale jeśli tak to Ty też zapewne chciałabyś spędzić czas ze swoim dzieckiem w weekend. A jeśli nie chcesz występować do sądu to tego nie rób. Może się okazać że ojciec Twojego dziecka też tego nie zrobi, bo nie będzie mu się chciało albo nie będzie wiedział jak się do tego zabrać. Poza tym mi się wydaje że tak małego dziecka sąd nie da ojcu brać do siebie na noc. Uważam, że możesz się dogadać np na widzenia co tydzień w niedzielę po parę godzin albo cały dzień co dwa tygodnie.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Marzec 25, 2011, 21:33:26 »

Jeszcze jedno - nie wiem czego się obawiasz podczas tych widzeń, ale istnieje też parę innych możliwości. Możesz sobie zażyczyć odwiedzin tylko w Twojej obecności albo obecności innej osoby. Tak samo możesz chcieć, żeby odwiedziny odbywały się tylko w Twoim domu.
Dzieci: Emil (25 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.