Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: zmiana zywienia 4 miesiecznego bobasa..  (Przeczytany 1294 razy)
ZakochanaMama
nowa(y)

zmiana zywienia 4 miesiecznego bobasa..
« : Kwiecień 03, 2011, 23:10:28 »

Witam, do tej pory karmilam moja coreczke wylacznie piersia. Mala rosnie zdrowo i ladnie ( 4 i pol mieisca - waga 7900 , przy urodzeniu 4300 Uśmiech), niestety teraz jestem zmuszona zmienic jej diete, musze skonczyc karmic piersia ze wzgledow zdrowotnych i szczerze nie mam pojecia jak zywic takiego bobasa?
Czy moze mi ktos pomoc?
Co wprowadzac oprocz oczywiscie mleka modyfikowanego? w jakich ilosciach? ile mm?
Licze na Wasza pomoc Uśmiech
pozdrawiam
Dzieci: Ewa (18 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: zmiana zywienia 4 miesiecznego bobasa..
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 04, 2011, 08:22:29 »

4 miesięczniaczek powinien być na mleczku. Najlepiej poradzić się pediatry jakie mleczko będzie najlepsze dla twojego skarba. Inne pokarmy dopiero za miesiąc.
Polecam  ten schemat, jest dość czytelny Uśmiech
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/392-schemat-sztucznego-zywienia-niemowlat.html?start=1
Pozdrawiam.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
aniaa
entuzjastka(a) forum

Odp: zmiana zywienia 4 miesiecznego bobasa..
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 04, 2011, 14:15:41 »

cześć! ja bym dała mleko bebilon 1 ale na początek 60 ml. mleczka moja córka też tyle wazyła jak się urodzila i też ją dokarmialam i nie szłam z tym do lekarza, zobacz jak zareaguje na pierwsza dawke mleka czy nie ulewa zbytnio, jaka kupka! na opakowaniu jest napisane jak zrobić!
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.