Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: zaparcia i bóle brzuszkau 10 dniowego dzieciątka  (Przeczytany 1575 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pomocy
Gość
zaparcia i bóle brzuszkau 10 dniowego dzieciątka
« : Kwiecień 17, 2011, 11:29:36 »

drogie panie mam wielki problem z moją 10 dnioą dziewczynka. po wypisaniu mnie ze szpitala lekarz przepisał mi  żelazo gdyż miałam anemie. Karmię małą piersią. i zaczeło się  mianowicie: kupy sama  nie  zrobiła prawie 4  dni - masowaliśmy, piła rumianek koperek, ostatecznością oczywiście był czopek glicerynowy. po nim kupy było około 25 cm kolory brązowego. po jej zachowaniu widać że chce zrobić tę kupkę ale sama nie daje rady, pręży nóżki, robi się czerwona itd. jeśli któraś zpań może doradzić jak pomóc naszemu maleństwu to bardzo prosze o rady.
moja swinka niezalog.
Gość
Odp: zaparcia i bóle brzuszkau 10 dniowego dzieciątka
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2011, 18:06:58 »

Moja córeczka też miała zapisane Ferrum w kroplach od samego urodzenia. Również miała anemię. Problemy ze stolcami były tak jak i u Twojej 10 mies. Wciąż latałam do pediatry pytając czy dwa,trzy dni przerwy (klasyczne zaparcie) to jeszcze normalne czy już nie...Kolor kupki też był całkiem nie do przewidzenia raz zielonkawo żółty, innym razem czarny lub brązowy. A Tosia buraczana- tak jak Twoja. Nic z tym nie robili. W końcu zaparcia w miarę przeszły na rzecz strasznych bólów brzucha i rozwolnień. I tak w kółko. Niestety trudno było ocenić na ile to sa kolki a na ile rezultat brania żelaza. Na szczęście niedokrwistość przeszła po trzech miesiącach jak ręką odjął...kolki bóle i zaparcia przeszły.  :-*Słowem; kontroluj to u lekarza i nie martw się. Wszystko się unormuje:) Powodzenia.
świnka
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 17, 2011, 18:11:40 »

Ps: Uśmiech zapomnialam dodać, ze ferrum dostawała oczywiście do butelki z mleczkiem ponieważ to Tosia miała anemię. Ale to w zasadzie na jedno wychodzi.
aga1111111
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 17, 2011, 18:18:00 »

Żelaza nie podaje się z mlekiem....nie jest przyswajane wtedy.Podaje sie go osobno,najlepiej z cebionem.Witamina C pozwala przyswoić żelazo przez organizm,a białko mleka powoduje że się nie wchłania
jagienka11
Gość
« Odpowiedz #4 : Maj 04, 2011, 21:51:40 »

najlepiej podawać herbatkę z kopru i robić ciepłe okłady na brzuszek. Rehabilitantka  w szpitalu poleciła mi również masaże brzuszka ruchami okrężnymi wg wskazówek zegara pełną dłonią , również z góry na dół krawędzią dłoni.  Od 1 miesiąca podawałam espumisan w kropelkach po 10 kropelek do mleka wieczorem, Odkąd wyszłam ze szpitala nie wiem co to kolki
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.