Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Bezbolesny poród  (Przeczytany 2505 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Magnolia
nowa(y)

Bezbolesny poród
« : Lipiec 25, 2009, 22:18:59 »

Witam Uśmiech
Jestem mamą 4-latki i obecnie w 9 miesiącu ciąży... moje obawy związane są z tym że nie odczuwam bólu podczas porodu, to podobno dziedziczne.
Wiem że każdy poród może być inny, ale martwię się że nie czując bólu nie zdążę do szpitala, nie rozpoznam kiedy to JUŻ  się zacznie.
Z córeczką byłam już po terminie więc byłam skierowana do szpitala, w którym zaczęłam rodzić w nocy (wody mi nie odeszły) i od momentu kiedy się obudziłam i zdecydowałam że poszukam położną do momentu kiedy Zosia była na świecie minęło 2,5 godziny - zupełnie bez bólu.

Może macie własne doświadczenia - jak rozpoznać że to już, skoro skurcze są tak delikatne, że nie czujesz bólu.

Dziękuję za wszelkie porady Uśmiech
Dzieci: Zosia (6 lat); Marysia (33 miesiące);
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: Bezbolesny poród
« Odpowiedz #1 : Lipiec 28, 2009, 20:03:54 »

O Boże! To ty szczęsciara jesteś!!! Nie wiem czy można ci coś w takim przypadku doradzić bo podejrzewam że żadna z nas takiego luksusu nie miała:D
No i zazdrościmy ci tego jak cholera!
Napewno sobie poradzisz, 3maj się i daj znać jak poszło bo strasznie ciekawa jestem;) Pozdrawiam

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2009, 15:18:55 »

O Boże! To ty szczęsciara jesteś!!! Nie wiem czy można ci coś w takim przypadku doradzić bo podejrzewam że żadna z nas takiego luksusu nie miała:D
No i zazdrościmy ci tego jak cholera!
Napewno sobie poradzisz, 3maj się i daj znać jak poszło bo strasznie ciekawa jestem;) Pozdrawiam
Dokładnie to samo chciałąm napisać Duży uśmiech
Pierwszy raz słyszę o takim cudzie Duży uśmiech
Powodzenia
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Magnolia
nowa(y)

« Odpowiedz #3 : Sierpień 26, 2009, 19:21:32 »

No i już po... na szczęście ze względu na anemię byłam zapisana do szpitala wcześniej... urodziłam Marysię w 40 minut - znów bez bólu choć samej trudno mi to zrozumieć... położne zdziwione moim zachowaniem - lekarz ginekolog w szoku. Tak już mam i mam nadzieję że pocieszy to niektóre panie że może być inaczej niż zwykle się słyszy Uśmiech
Dzieci: Zosia (6 lat); Marysia (33 miesiące);
sylwana
super mama

« Odpowiedz #4 : Sierpień 27, 2009, 09:57:14 »

GRATULACJE !!!!
Dzieci: Ulka (7 lat);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #5 : Sierpień 27, 2009, 13:52:42 »

Gratuluję Uśmiech
Powiększa nam się nasze grono Duży uśmiech
Zdrówka życzę.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Sierpień 27, 2009, 21:18:26 »

Gratuluję i nie ukrywam że zazdroszcze jak cholera Szok
Ja jestem na etapie "kupowania siostrzyczki" dla mojego synka i powiem szczerze że przeraża mnie fakt tych długich 9 miesięcy a jeszcze bardziej rodzenie, wiem że od razu wezmę znieczulenie ale i tak przechodzą mnie ciarki brrrr
Niech się Marysia zdrowo chowa Buziak

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.