Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Potnica  (Przeczytany 2843 razy)
*aneta*
uzależniona(y)

Potnica
« : Kwiecień 25, 2011, 21:02:22 »

Witam was dziewczyny! Moj maly ma to cholerstwo od zeszlego lata, jak tylko robi sie cieplo, skora bardziej sie poci, robia sie pecherze, pekaja i stopy i dlonie wygladaja jak poparzone. Dwoch lekarzy powiedzialo mi ze nie ma na to leku, Alex wyrosnie z tego, jedyne co moge zrobic to myc mu nogi i zmieniac skarpetki kilka razy dziennie. W sobote bylo u nas bardzo cieplo i dwie godziny na placu zabaw wystarczyly zeby zeszla mu prawie cala skora ze stop, bolalo go to okropnie i o polnocy wyladowalsmy na pogotowiu, grdzie podano mu tylko lek pbolowy. Moze ktos z was mial taki problem, czasmi dziesieciu lekarzy mowi ze nie ma na to lekarstwa a jedenasty je ma, nie moge juz na to patrzec!

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
sylwana
super mama

Odp: Potnica
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 26, 2011, 13:27:55 »

O matko, biedy Alex. W dzieciństwie wiosnę też mi złaziła skóra z dłoni i stóp ale bez pocenia i nie było to bolesne wiec może coś ci się przyda do wykorzystania.
Ja to stosowałam i kiedyś Ulka dostał na dłoniach takiej wysypki bąbelkowej to używałam pudrodermu - to jest z mentolem wiec dodatkowo przyjemnie chłodzi tylko nie wolno stosować na rany. Środek ten stosuje się również przy ospie i swędzeniu i nadaje się dla dzieci.

Na uszkodzony naskórek - otarcia itp stosuje alantan maść.

Jeśli chodzi o potnice to jest preparat  http://www.sodermix.com/?country=pl&lang=pol&section=3-7 - to cos podbnego do pudrodermu ale na tym jest wyraźnie napisane ze jest na potnice.

Ja na wiosnę w dzieciństwie brałam różne leki antyalergiczne wiec może warto coś takiego włączyć bo to może być na podłożu alergicznym i złagodzi objawy.

jak już zaleczycie rany to ja wam ten pudoderm polecam może zaradzi i ja bym Alexa na bosaka jak ciepło puszczała nawet na placu zabaw albo w jakiś ekstra  przewiewnych klapach, podeszwa plus minimalna ilość materiału.
Dzieci: Ulka (7 lat);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #2 : Maj 12, 2011, 21:57:48 »

Dzieki Sylwano! Robie wszystko zeby zapobie, myje po tysiac razy dziennie, zmieniam skarpetki, pudruje, na bosaka to od zawsze jak najwiecej a mimo to pecherzyki sie robia Płacz Znow widzialam lekarza w tej sprawie i sprawie kremu na ktory mi link podalas i doktorka powiedziala ze jesli bedzie znow bardzo zle to zeby sie z nia zobaczyc i przepisze mi krem inny ale lepszy bo sterydowy, ale czy to takie lepsze te sterydy dla dzieciaka Niezdecydowany Sama juz nie wiem, bede po prostu stawac na glowie zeby juz tak zle nie bylo, ale widok Alexa zrywajacego te skorki doprowadza mnie do szalu. A, i wyczytalam gdzies ze moczenie w nadmanganian potasu sprawia ze skora sie wysusza i mniej poci, sprobowalismy raz ledwo delikatnie rozowa woda ale mowil ze go piecze wiec dopoki nie bedzie idealna skora nie ma mowy chyba oi czymkolwiek.

twes
Gość
« Odpowiedz #3 : Maj 20, 2011, 11:23:52 »

Cześć. Chyba znalazłem sposób na to cholerstwo. Od jakiegoś czasu wcale nie stosuję maści tylko Panthenol i naprawdę pomaga. Po piewsze nie robią się przebarwienia i powoduje wysuszania, ale w przeciwieństwie do maści nie pęka po nim skóra. polecam. Robiłem test, że na 1 dłoń stosowałem sterydy a na drugą tylko Panthenol. Efekt po Panthenolu był dużo lepszy. Pozdrawiam.
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Maj 22, 2011, 15:57:31 »

Czy moglbys mi napisac jaki panthenol stosujesz? Krem czy ten w aerozolu? Sprawdzalam na necie i duzo jest tych panthenoli Z politowaniem Sklad podobny np do bepanthen, ktory stosuje nan pupe malej, z gory dzieki!

Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.