Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: ciemieniuszka  (Przeczytany 4510 razy)
ania303
sympatyczka(k) forum
**

Odp: ciemieniuszka
« Odpowiedz #10 : Maj 26, 2011, 20:58:32 »

mój synek też od początku miał bujną czuprynkę i kiedy się pojawiła ciemieniucha to miękka szczotka tylko gładziła włosy. Dlatego ja wyczesywałam pod kątem, i to tylko jak mały spał. Ponieważ niewiele oliwka zdziałała to zainwestowałam krem z musteli na ciemieniuchę do owłosionej głowy. Stosowałam go wraz z szamponem oilatum i po kilku dniach problem miałam z głowy. Ale ciemieniucha wracała i tu najważniejsza była obserwacja:), bo krem musteli jest świetny w początkowej fazie. Do tego można go nałożyć na noc dla lepszych efektów i nie brudzi pościeli. Może u ciebie też pomoże, ale do tanich nie należy chociaż jest wydajny i łatwy w aplikacji. pozdrawiam
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
moniczka1979
osesek
*

« Odpowiedz #11 : Sierpień 14, 2011, 21:54:14 »

Ja mojemu synkowi smaruje oliwka po kapieli,rano wyczesuje szczotka i powoli zanika....ostatnio gdzies slyszalam ze jest krem na ciemieniuche firmy AA z serii "ja i mama" i podobno jest dobry...musze sie rozejrzec....moze bedzie w rossmanie...a jak nie to w aptece...choc pewnie w aptece drozej... Niezdecydowany
Dzieci: Piotruś (12 miesięcy);
ciemieniuszka
Gość
« Odpowiedz #12 : Sierpień 16, 2011, 08:33:08 »

witam mój synek wogóle nie miał a stosowałam szampon oilatum soft do mycia głowy bardzo wcześnie. i do tej pory używam ma juz 15 miesięcy i nei wiem co to ciemieniuiszka
Zosienka0811
1/08/2011 zmienił się nasz świat i Zosię nam dał!
osesek
*

« Odpowiedz #13 : PaĹşdziernik 31, 2011, 16:48:33 »

U nas też jest ciemieniuszka! Wygląda to tak nieładnie że masakra! Miałam już olejuszek, oliwkę i wogule wyczesywanie ale to mało pomaga. Podobno że z czasem samo przechodzi. CHociaż podobno nawet 2-3 latki mogą mieć  Złość
Dzieci: Zosia (9 miesięcy);
martynab
nowa(y)

« Odpowiedz #14 : Listopad 09, 2011, 15:37:19 »

Mój synek też miał ciemieniuche. Początkowo próbowałam oliwkę i wyczesywanie ale to nic nie pomagało i męczyliśmy się 2 tygodnie. Po tym jak zaczęłam myć mu włoski szamponem emolium przeszło i nie wraca.
Dzieci: Syn (9 miesięcy);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #15 : Listopad 23, 2011, 14:18:28 »

z tą ciemieniuchą męczę się już 2,5 roku. Ostatnio byłam u alergologa z synem i ponoć od alergi się tak długo utrzymuje. Straszne.
Dzieci: Filipek (3 lata);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #16 : Listopad 23, 2011, 22:39:06 »

Karolina nie miala ciemieniuszki a z Natalia poszlo szybko. Posmarowalam 2 razy mascia Oilatum Junior i po kapieli zeszlo zdrapujac lekko paznokciem. Nie wiedzialam, ze nie wolno (a propos, wiecie dlaczego nie wolno?), wazne, ze zeszlo i do tej pory nie wrocilo. Moze poszlo tak latwo, bo Natalka ma bardzo malo wloskow.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.