Cześć! Szczerze mówiąc troszkę zdziwił mnie ten post, dla mnie kolorowanka to po prostu kolorowanka na jednej są misie, na innej auta, a na trzeciej zwierzęta itd. Jedna ma wzór wg. którego kolorujemy inna nie, dla maluchów są duże proste ilustracje, dla starszaków bardziej szczegółowe i tyle. A i jeszcze niektóre mają naklejki i te jako jedyne cieszą się zainteresowaniem mojego malca

No ale może ja się nie znam na tym, mój niespełna trzylatek za kolorowankami nie przepada, za to za książeczki z naklejkami dałby się pokroić

Najczęściej kupuje mu zeszyty ćwiczeń, są tam i rysunki do pokolorowania i naklejki i zadania dostosowane do jego wieku. I zawsze myślałam, że te zeszyty mogą być bardziej lub mniej wartościowe, ale kolorowanki

Dla mnie po prostu jedne mają ładniejsze obrazki a drugie brzydsze i tyle, a tematyka jak wiadomo zależy od zainteresowań dziecka.
A tak przy okazji chciałabym poruszyć temat kolorowanek wodnych. Kupiłam taką i nieco się rozczarowałam, kolory blade, niewyraźne, a kolorując jedna stronę niechcący zabarwiamy kilka innych, wprawdzie małemu podoba się takie mazanie pędzlem, ale ja liczyłam na lepszy efekt. Może ktoś miał do czynienia z lepszymi kolorowankami, a może po prostu wszystkie takie są? Ja używałam tych z wydawnictwa Aksjomat (czy jakoś tak) Pozdrawiam