Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Kolorowanki dla dzieci  (Przeczytany 2709 razy)
beata_l
nowa(y)

Kolorowanki dla dzieci
« : Maj 04, 2011, 15:36:36 »

Jakie kolorowanki znalezione w internecie najbardziej przypadły wam do gustu. Razem stwórzmy bazę najbardziej wartościowych kolorowanek. Czekam na propozycje...
karlinka
super mama

Odp: Kolorowanki dla dzieci
« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2011, 16:28:00 »

Cześć! Szczerze mówiąc troszkę zdziwił mnie ten post, dla mnie kolorowanka to po prostu kolorowanka na jednej są misie, na innej auta, a na trzeciej zwierzęta itd. Jedna ma wzór wg. którego kolorujemy inna nie, dla maluchów są duże proste ilustracje, dla starszaków bardziej szczegółowe i tyle. A i jeszcze niektóre mają naklejki i te jako jedyne cieszą się zainteresowaniem mojego malca  Uśmiech No ale może ja się nie znam na tym, mój niespełna trzylatek za kolorowankami nie przepada, za to za książeczki z naklejkami dałby się pokroić  Duży uśmiech Najczęściej kupuje mu zeszyty ćwiczeń, są tam i rysunki do pokolorowania i naklejki i zadania dostosowane do jego wieku. I zawsze myślałam, że te zeszyty mogą być bardziej lub mniej wartościowe, ale kolorowanki Co? Dla mnie po prostu jedne mają ładniejsze obrazki a drugie brzydsze i tyle, a tematyka jak wiadomo zależy od zainteresowań dziecka.
A tak przy okazji chciałabym poruszyć temat kolorowanek wodnych. Kupiłam taką i nieco się rozczarowałam, kolory blade, niewyraźne, a kolorując jedna stronę niechcący zabarwiamy kilka innych, wprawdzie małemu podoba się takie mazanie pędzlem, ale ja liczyłam na lepszy efekt. Może ktoś miał do czynienia z lepszymi kolorowankami, a może po prostu wszystkie takie są? Ja używałam tych z wydawnictwa Aksjomat (czy jakoś tak) Pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
miamia
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Lipiec 03, 2011, 16:53:28 »

... w internecie?!  Co? ale dlaczego sadzać dziecko do komputera, zamiast nauczyć je kolorować "na żywo"?!
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Lipiec 03, 2011, 19:38:00 »

Myślę, że tu chodzi o znalezienie kolorowanki, którą ktoś drukuje i dopiero się koloruje - normalnie kredkami.  Uśmiech
Dzieci: Emil (26 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #4 : Lipiec 03, 2011, 20:21:35 »

Myślę, że tu chodzi o znalezienie kolorowanki, którą ktoś drukuje i dopiero się koloruje - normalnie kredkami.  Uśmiech
Dokładnie tak samo pomyślałam. Ja kiedyś córce tak drukowałam Uśmiech
Nie wiem tylko po co ranking......kolorowanka to kolorowanka. Moja córka bardzo lubi.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Kidek
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2012, 13:49:48 »

Jeżeli mam być szczera,to my nigdy nie korzystaliśmy z tych internetowych kolorowanek,aż wstyd się przyznać ale to prawda. Może Wasze pozytywne opinie to zmienią, bo póki co skupiamy się na tych tradycyjnych.
green104
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Marzec 16, 2012, 11:29:50 »

Witam was jestem przedszkolanką i często zadaję dzieciom coś do rysowania, wiem że to bardzo rozwija ich wyobraźnię. Wpadłam na pomysł, żeby z okazji świąt wielkanocnych dać dzieciom kolorowanki. Prowadzę kilka grup i przez wyszukiwarkę znalazłam ich za mało. Czy zna ktoś jaką stronkę gdzie znajdę coś takiego? Chciałabym żeby każdy miał swoją niepowtarzalną kolorowankę.
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #7 : Marzec 16, 2012, 12:44:48 »

Witam was jestem przedszkolanką i często zadaję dzieciom coś do rysowania, wiem że to bardzo rozwija ich wyobraźnię. Wpadłam na pomysł, żeby z okazji świąt wielkanocnych dać dzieciom kolorowanki. Prowadzę kilka grup i przez wyszukiwarkę znalazłam ich za mało. Czy zna ktoś jaką stronkę gdzie znajdę coś takiego? Chciałabym żeby każdy miał swoją niepowtarzalną kolorowankę.
Niepowtarzalne stworzysz sama. W przedszkolu moich dzieci Pani właśnie tak robi. Rysuje sama przy dzieciach. Potem dzieci kolorują. Masz pewnie dużo dzieci więc zajmie to sporo czasu, ale mogą to być proste rysunki. Zajączek-tyle, że każdy inny Uśmiech Poza tym dzieci uwielbiają obserwować jak Panie rysują.
Pozdrawiam
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.