Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Jak przekonać 16miesięczne dziecko do jedzenia kanapeczek??  (Przeczytany 1611 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pati84
nowa(y)

Jak przekonać 16miesięczne dziecko do jedzenia kanapeczek??
« : Maj 19, 2011, 13:15:08 »

Witam mamy, może doradzicie mi w jaki sposób mogę przekonać małego do kanapek??Co podajecie na kolacje???
karlinka
super mama

Odp: Jak przekonać 16miesięczne dziecko do jedzenia kanapeczek??
« Odpowiedz #1 : Maj 19, 2011, 13:39:10 »

A może pokrój mu chlebek na małe kawałeczki tzw. "żołnierzyki" lub "wagoniki"  Chichot I takie kawałki na "jeden ząb" niech sam bierze z talerza, a jeśli nie zechce to Ty mu podawaj.  Mój synek nie przepada za kanapkami, ale "żołnierzyki" zjada, z tym że muszę za nim chodzić i do buzi mu wkładać...U nas największym powodzeniem cieszy się chleb z serkiem topionym, młody go lubi i co ważne nie potrafi ściągnąć go z chleba i pożreć co np. z szynką czy pomidorem robi bardzo często, chleb rzecz jasna pozostaje wtedy nietknięty  Z politowaniem
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Maj 19, 2011, 18:15:16 »

Już dawno darowałam sobie robienie kanapeczek. U mnie na kolację podaję różności osobno i każdy sobie nakłada co chce, a jak dzieci były malutkie to nakładałam im te różności na ich talerzyki. Zamiast kanapeczek kładłam kawałek bułeczki, osobno wędlinkę, warzywka, serek itp. Jakoś zawsze wolały tak jeść.
Pozdrawiam.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Grudzień 13, 2011, 20:53:37 »

Mój synek do tej pory nie ma na nie ochoty. Jedzenie kanapki to rozebranie jej na czynniki pierwsze lub czekanie jak mama włoży do buziaka.
Dzieci: Filipek (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.