Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Pomocy!!!!!!!  (Przeczytany 1363 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sardusia
rozmowna(y)

Pomocy!!!!!!!
« : Maj 27, 2011, 23:58:15 »

Mam problem moj synek (prawie 2 lata) nauczyl sie jak odpinac pasy w foteliku samochodowym i bardzo czesto podczas jazdy odpina sie. probowalam dawac mu zabawki do reki ale on je tylko rzucal. zastanawiam sie co moge zrobic zeby odwrocic jego uwage od pasow, nie lubie kiedy sie odpina bo to niebezpieczne!! prosze doradzcie mi cos
Dzieci: Oliver Adam (35 miesięcy);
sylwana
super mama

Odp: Pomocy!!!!!!!
« Odpowiedz #1 : Maj 28, 2011, 15:33:34 »

hej
pozostaje zmienić na fotelik z bardziej skomplikowanym zapięciem
druga opcja rozmawiać i tłumaczyć po co są pasy, dlaczego się je zapina, dlaczego nie powinien ich rozpinać, oczywiście na poziomie 2 latka
ja z Ulką zawsze dużo rozmawiam i tłumacze jej pewne zasady min dot fotelika i nie mam z nią problemów
pozdrawiam
Dzieci: Ulka (7 lat);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2011, 07:29:04 »

Spróbuj zasłonić zapięcie (np. zabandażować). Może to coś pomoże.
Dzieci: Michałek (4 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Maj 30, 2011, 12:15:30 »

Cześć! Jak już Sylwana wspomniała musisz odbyć poważną rozmowę z dzieckiem. Ja niedawną z moim małym takową odbyłam, bo wyczaił że jak się dobrze pomanipuluje, to można ręce z pasów wysunąć. Pasy oczywiście mocniej dociągnęłam, a z małym pogadałam i teraz każe nam kupić pasy dla psa  Język Najlepiej żebyś w trakcie podróży siedziała obok małego i w razie czego zapinała, tak żeby wiedział, że nie ma możliwości jeździć bez pasów. A i pamiętajcie aby samemu zapinać pasy, jesli synek zobaczy, że rodzice się nie zapinają to uzna, że i on też nie chce. No i jeszcze możesz mu powiedzieć, że jeśli będzie odpinał pasy, to nie będzie z Wami jeździł ( ale to tylko jeśli lubi jeźdźić) Pozdrawiam i życzę powodzenia.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Maj 30, 2011, 22:00:59 »

Tez to kiedys przerabialismy i poszlo latwo, wystarczylo wytlumaczyc co sie moze stac bez pasow, od tej pory maly nawet sam upomina sie o pasy gdy tata czasami zapomni Mrugnięcie Jesli nie pomoze to podoba mi sie pomysl Agstar z bandazem Duży uśmiech

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 06, 2011, 11:51:21 »

Tez to kiedys przerabialismy i poszlo latwo, wystarczylo wytlumaczyc co sie moze stac bez pasow, od tej pory maly nawet sam upomina sie o pasy gdy tata czasami zapomni Mrugnięcie Jesli nie pomoze to podoba mi sie pomysl Agstar z bandazem Duży uśmiech
Cóż, mój Michał charakterny chłopak, więc tłumaczenia nic nie dają, sposobem go trzeba i tyle.
Dzieci: Michałek (4 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.