Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: od kiedy chrupki kukurydziane??????  (Przeczytany 1787 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
AdziaL
osesek
*

od kiedy chrupki kukurydziane??????
« : Czerwiec 02, 2011, 08:40:07 »

Mój synek już za niedługo będzie miał 7 miesięcy i nie wiem jak powinno wyglądać jego menu. Na puszce mleka pisze ze powinnien wypić 3x210 ml mleka na dzień, natomiast w naszym przypadku jest to nie realne bo on wypija 150 ml czasami nawet mniej ale częściej na dzień ok 4-5 razy plus 2 razy w nocy. Podaję już desereki i zupki ale czy można mu już podać chrupki kukurydziane jeśli nie ma jeszcze ząbków? Kochane mamusie proszę Was o podanie przykładowego menu dla naszych 7 miesięcznych szkrabów:-)
Dzieci: Julia (6 lat); Miłosz (18 miesięcy);
katarzynka100
Gość
Odp: od kiedy chrupki kukurydziane??????
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2011, 12:03:07 »

Chrupki kukurydziane - TAK! Ale patrz na sklad, zeby zawieraly sama kukurydze. Zadnej soli!

A co do menu, to zalezy czy karmisz piersia, czy nie i jakie potrawy i jak czesto podajesz juz...
katarzynka100
Gość
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 02, 2011, 12:04:54 »

Moj Maly jadl od czasu jak skonczyl 6 miesiecy... A pierwszy zabek pojawil sie jak mial miesiecy 9 i ladnie sobie radzil z chrupkami od poczatku. Cwiczyl nimi dziaselka, a takze rozpuszaly sie w buzi, wiec nie bylo z nimi zadnego problemu
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 02, 2011, 12:09:48 »

mój synek skończył 6 miesięcy a więc idzie mu siódmy:0 jego menu wygląda następująco:
--> śniadanie: mleko ok 180ml lub kaszka NESTLE jedzona łyżeczką
--> drugie śniadanie: jogurcik maluszka po 6  mies
--> obiad: zupka warzywno- mięsna (mojej roboty) ok 140-160g
--> podwieczorek: deserek owocowy ze słoiczka
--> kolacja: kaszka na dobranoc z butli ok 200ml
--> przekąska przez dzień: chrupki kukurydziane (daję mu je już od ponad mies choć nie ma ząbków i sobie radzi), skórka chleba do gryzienia, czasem jakiś biszkopt
--> w nocy synek je raz 180ml mleka
do tego podaję synkowi do picia soki rozcieńczone wodą ok 250-300ml

tak naprawdę menu dziecka zależy od tego ile czasu już je stałe pokarmy i jaki ma apetyt:)
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
Fufulina
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 03, 2011, 18:37:54 »

Menu naszego 6 miesięcznego Filipka jest niemal identyczne tylko, że mój maluch śpi całą noc i nie je w nocy. A chrupki doszły tydzień temu i mimo iż nie ma zębów to wcina.
Dzieci: Filip Roman (17 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.