Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: niemowle nie chce pic  (Przeczytany 2018 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
maxymka
nowa(y)

niemowle nie chce pic
« : Czerwiec 02, 2011, 13:52:36 »

witam drogie Mamy,
moze Wy dziewczyny cos mi poradzicie, moja 8miesieczna coreczka nie przepada za piciem. karmie ja piersia (noca na zadanie) - w ciagu dnia udalo nam sie dojsc do 2 karmien-rano i wieczorem, ladnie je sloiczki, kaszki, owoce do reki itp takze sie najada ale praktycznie nie pije!!umie pic z niekapka bo juz w ostatecznosci przy wielkim upale pociagnie te 25 gora 50 ml, czasem udaje sie jej nawet z normalnego kubeczka ale to wciaz naprawde ilosci zadne (nie przekracza 50 ml) majac na uwadze gorace dni. podaje jej wode, probowalam rozcienczane soki (zeby bylo bardziej slodko) ale to juz wogole nie chciala. ostatnio byla lekko przeziebiona i naprawde martwie sie ze ona sie kiedys odwodni bo przeciez bedzie juz tylko cieplej...moze macie jakies dobre rady???wiadomo ze moglabym jej podawac czesciej piers, ale to nie bardzo ma sens, w koncu ma juz ponad 8 miesiecy i raczej przymierzamy sie do odstawienia a nie w druga strone.POMOZCIE!!!
katarzynka100
Gość
Odp: niemowle nie chce pic
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2011, 19:52:22 »

witaj,

od razu pisze Ci "NIE PRZEJMUJ SIE" Uśmiech

Moj Maly wlasnie skonczyl 9 miesiecy... i bylo dokladnie to samo... Jak wypil 10ml to sie cieszylam...Dawalam tylko wode, konsekwentnie - to najlepszy napoj dla dziecka, jest najdrowszy i najlepiej nawadnia. Konsekwentnie podawalam mu co chwile w ciagu dnia kubek niekapek, nie chial, ale ja nie odpuszczalam i nagle... Jak Maly skonczyl 9 miesiecy, tydzien temu, nagle zaczal pic i sam pokazuje raczka kubeczek jak widzi go na stole. Przyszedl czas na picie - teraz wypija 150-200ml dziennie i jest ok.

Pamietaj, ze plyny sa takze w jedzeniu i w Twoim mleku, a dziecko w tym wieku nie da sobie zrobic krzywdy. Jesli tylko zdrowo sie rozwija, rosnie i wszystko jest w porzadku to sie nie zamartwiaj  - Mala wkrotce wywola usmiech na Twojej twarzy Mrugnięcie
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 03, 2011, 06:52:27 »

myślę, że wytrwałość to podstawa:) mój synek skończył 6 mies i pije ok 200-300ml wody z sokiem dla dzieci z niekapka. Ale z początku też nie chciał pić.
Katarzynka dobrze pisze- jeśli mała je pierś i słoiczki to na pewno płyny są dostarczane do jej organizmu Uśmiech
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 04, 2011, 18:17:23 »

Spokojnie, jeśli dziecko robi normalne kupki wszystko jest w porządku. Zdrowe niemowlę nie zrobi sobie krzywdy. Pije tyle ile potrzebuje, a że mało to nic, mój też tak miał z czasem przeszło  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 05, 2011, 16:04:37 »

Nie ma sie co tak zamartwiac. Nasza mala mimo, ze starsza tez nie wypija tyle ile powinna. Robie jej na zmiane herbatke rumiankowa, mietowa, zielona , wode, soczek. Najchetniej pije ze słomki (podoba jej sie), z niekapka srednio.
Dzieci: synek (6 lat); córka (27 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.