karolina900811
osesek
|
 |
« : Czerwiec 09, 2011, 08:55:38 » |
|
Witam wszystkich. Czy jest może jakaś mama, która karmi swoje dziecko mlekiem NAN3? Moja córka od urodzenia jest na mleku modyfikowanym NAN. O ile z mlekiem NAN1 i NAN2 nie było żadnego problemu to z mlekiem NAN3 mamy pewien problem. Mleko nie chce się rozpuścić (dlatego mleko muszę podawać przez smok o największym przepływie-krzyżykowym ponieważ przez średni otwór ciężko przepływa) i pozostaje na butelce osad a czasami gdy wylewam resztkę mleka do zlewu to wylatują z butelki grudki zbitego mleka. Dodam, że temperatura wody jest taka sama jak przy mleku NAN1 i NAN2. Czemu tak się dzieje? Może lepiej będzie jak zmienię mleko na inne? Tylko jakie? Córka niedługo skończy 10 miesięcy.
|
|
Dzieci: Natalka (20 miesięcy);
|
|
|
|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 10, 2011, 07:39:21 » |
|
Kiedyś karmiłam Nan3 i nigdy nie spotkały mnie takie sytuacje. Obawiam się, że coś jest nie tak z tym mlekiem. A na pewno masz zwykłe mleko NAN3 bo z tego co pamiętam jest też NAN3 z dodatkiem kleiku ? Jeżeli jest to zwykłe mleko i nadal robi się gęste i ma grudki to ja na Twoim miejscu kupiłabym nowe. Pozdrawiam
|
|
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat.... Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
|
|
|
karolina900811
osesek
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 10, 2011, 10:14:49 » |
|
Tak, mam zwykłe mleko nan3 bez kleiku. Myślałam, że może trafiło mi się jakieś mleko, które było źle przechowywane, dlatego kupiłam nowe opakowanie mleka w innym sklepie, ale nadal jest to samo.
|
|
|
|
|
karolina900811
osesek
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 13, 2011, 15:24:06 » |
|
A jakie mleko zamias NAN3 proponujecie?
|
|
|
|
|
|
agstar
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 14, 2011, 23:33:34 » |
|
Mój Michał nie jadł mleka modyfikowanego, ale koleżanka podawała swojemu synkowi bebilon, a potem (odmówił po pewnym czasie jedzenia bebilonu) bebiko.
|
|
Dzieci: Michałek (4 lata);
|
|
|
|
Dominika
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 15, 2011, 09:52:24 » |
|
Nam też się takie mleko trafiło, a dodam, ze HA2 chyba jeszcze gorzej sie miesza. Nie mam zbyt dużego doświadczenia z mm, bo syn nadal na piersi a na mm je jedynie kaszkę, ale NAN to jakaś porażka! Kończę opakowanie i wracamy do Bebilonu. A tak w ogóle zadzwonie chyba na infolinie w tej sprawie.
|
|
|
|
|
|
violaszka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 21, 2011, 21:54:04 » |
|
U mnie ten sam problem z NAN3 nie chce sie rozpuszczać i też takie grudki zostają później... nie wiem co zrobic bo moja Emilka nie chciała pić innego.
|
|
|
|
|
|
Mama_Amelci
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 22, 2011, 07:00:18 » |
|
dobrze wiedziec ze jest taki problem z tym mlekiem bo moja mala tez je NAN i teraz niewiem czy kupowac bo przeciez zle rozmieszane mleko moze jej zaszkodzic bo to maly wrazliwiec:)) Ale czy jesli podawałam jej NAN to mozna zmienic jej mleko na inne nie zaszkodzi  ??
|
|
|
|
|
karolina900811
osesek
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 26, 2011, 07:56:06 » |
|
Napisałam maila do serwisu konsumenta mleka NAN o problemie z mlekiem i oto odpowiedź jaką uzyskałam: grudkowata konsystencja to naturalna cecha produktu Nestlé NAN Pro 3, poniewaz produkt ten zawiera dodatek skrobi ziemniaczanej, który czyni to mleko bardziej sycącym dla dziecka. Pragne dodac, ze mleko Nestlé NAN Pro 3 jest znacznie gesciejsze niz inne mleka modyfikowane, z tego wzgledu po rozpuszczeniu nie tworzy sie jednolita, plynna konsystencja, a zawiesina. Jest to zatem produkt jak najbardziej pelnowartosciowy i nie ma powodow do obaw. Proponuje stopniowo rozpuszczac kolejne miarki mleka w odpowiedniej ilości wody. Najlepiej po dodaniu każdej miarki dokladnie wstrząsnąć butelka.
|
|
|
|
|
karolina900811
osesek
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 30, 2011, 10:45:03 » |
|
Nie wiem jak u was, ale u mnie ta rada nie skutkuje.
|
|
|
|
|