|
fliska
|
 |
« : Czerwiec 09, 2011, 15:02:24 » |
|
witam, kupiłam synkowi niekapek NUK z lateksowym smoczkiem. Niestety niezbyt dobrze mi się z niego korzysta, bo smoczek okropnie się zaciąga i nie chce odpowietrzać. Do tego przecieka z butelki a przy odkręcaniu smoczek zwija się i krzywi.
Czy to normalne przy lateksie? Czy zaobserwowałyście coś takiego w niekapkach z silikonowym ustnikiem? bo już sama nie wiem, czy kupować mu drugi ustnik, czy jest dokładnie tak samo...
|
|
Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
|
|
|
ania303
sympatyczka(k) forum

|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 09, 2011, 19:37:03 » |
|
Ja używałam Nuka z silikonowym ustnikiem i niczego takiego nie zaobserwowałam, mały załapał błyskawicznie z czasem jednak (wraz z przybywającymi ząbkami) dziurki się powiększyły i leciało znacznie z niego więcej ale wtedy przerzuciłam się już na Babyono ze słomką. pozdrawiam
|
|
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
|
|
|
|
fliska
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 09, 2011, 19:45:01 » |
|
w takim razie spróbuję z silikonowym ustnikiem 
|
|
|
|
|
|
logopeda
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 09, 2011, 20:28:19 » |
|
Witam Postanowiłam wtrącić (być może nie jest to ładne z mojej strony:)) trzy grosze. Jako logopeda zachęcam do skorzystania z kubka niekapka Lovi 360, to jedyny dobry kubek niekapek na naszym rynku. Mimo iż nie posiada ustnika i umożliwia picie jak ze szklanki, to dodatkowo chroni przed rozlewaniem.
Pozdrawiam serdecznie Marta Baj
|
|
Logopeda specjalista wczesnej interwencji terapeuta integracji sensorycznej instruktor masażu Shantala terapeuta ręki autor książki "Barwy świata" Marta Baj Lieder
|
|
|
|
fliska
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 10, 2011, 07:38:43 » |
|
miałam kontakt z tym kubkiem- kupiła go siostra dla swojego dziecka. Niestety nie chciał z niego pić, więc nie wiem, czy tak łatwo będzie przekonać dziecko do picia z czegoś takiego.
A czy niekapki są złe w takim razie?
|
|
|
|
|
ania303
sympatyczka(k) forum

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 10, 2011, 17:53:12 » |
|
Zachęcona opiniami logopedów kupiłam Lovi 360, i przez pierwsze dwa tygodnie byłam zachwycona dopóki nie zaczął cieknąć i obecnie jest nie do użycia, zresztą nie jestem w tej opinii odosobniona. Po za tym kubki te są od 9 miesiąca, ja żeby uniknąć butelki przygodę z kubkami zaczęłam ok 6 i nie ma opcji żeby taki szkrab sobie poradził z lovi. Dlatego tez prze kilka miesięcy używałam niekapka z NUKa a po nietrafionym lovi przerzuciłam się na bidony. Czy niekapki są złe to temat rzeka, jak masz Fliska ochotę to możesz przeczytać moje przemyślenia, trochę długie na komentarz http://blog.sprytnamama.pl/2011/02/co-z-tym-kubkiem-niekapkiem.html
|
|
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
|
|
|
|
fliska
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 11, 2011, 11:13:37 » |
|
chętnie sobie poczytam:) dziękuję bardzo!
|
|
|
|
|
maxymka
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 12, 2011, 13:42:55 » |
|
czesc Mamusie:-) no tak niekapki to temat rzeka, jako mloda mama tez rozmyslalam czy i jaki kupic, zwlaszcza ze coreczka az do teraz jadla mleko tylko z piersi wiec nie wprowadzalysmy nawet butelki (obecnia coreczka ma 8,5 m).udalo nam sie zaczac pic ze zwyklego kubeczka - tzn. kupilam malej doidy cup i z niego nauczyla sie pic jak z normlanego kubka,teraz ciagnie z niego jak dorosla czasem tylko lekko siorbie:-)), ale majac na uwadze spacery uaplne dnia jakos nie wyobrazalam sobie picia z kubeczka w wozku szczegolnie na poczatku nauki i w koncu jednak po przeczytaniu masy opinii logopedow itd stwierdzilam ze dam na luz i przynajmniej na spacery zabierac bedziemy niekapka i tez sie dzieki Bogu udalo-mala nauczyla sie pic rowniez z niekapka choc oczywiscie jak ze wszystkim chwile to trwalo zanim zalapala i pije teraz i z niekapka (spacery) i ze zwyklego kubeczka i z niego znacznie chetniej.niekapka kupilam Aventu od 6 miesiaca i jest oki, mysle ze to kwestia czasu zanim dziecko zalapie co i jak bo rozne dzieci rozne przypadki:-) polecam tez proby picia z normlanego kubka bo naprawde dzieci czasem zaskakuja nawet rodzicow:-)) buziaki i pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
fliska
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 13, 2011, 18:42:05 » |
|
trochę się obawiam nauki picia z kubka, ponieważ synek zaczyna ząbkować i nie chciałabym, żeby kubek traktował jak gryzaka. Ale spróbuję, może synek zechce tak pić 
|
|
|
|
|
|
logopeda
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 13, 2011, 21:04:30 » |
|
Początkowo warto zwilżać uszczelkę w kubku Lovi 360, aby dziecko wiedziało o co chodzi, to przyspieszy naukę picia z tego niekapka.
|
|
Logopeda specjalista wczesnej interwencji terapeuta integracji sensorycznej instruktor masażu Shantala terapeuta ręki autor książki "Barwy świata" Marta Baj Lieder
|
|
|