Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: problemy z niekapkiem NUK  (Przeczytany 2513 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
fliska
rozmowna(y)

problemy z niekapkiem NUK
« : Czerwiec 09, 2011, 15:02:24 »

witam,
kupiłam synkowi niekapek NUK z lateksowym smoczkiem. Niestety niezbyt dobrze mi się z niego korzysta, bo smoczek okropnie się zaciąga i nie chce odpowietrzać. Do tego przecieka z butelki a przy odkręcaniu smoczek zwija się i krzywi.

Czy to normalne przy lateksie? Czy zaobserwowałyście coś takiego w niekapkach z silikonowym ustnikiem? bo już sama nie wiem, czy kupować mu drugi ustnik, czy jest dokładnie tak samo...
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
ania303
sympatyczka(k) forum
**

Odp: problemy z niekapkiem NUK
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 09, 2011, 19:37:03 »

Ja używałam Nuka z silikonowym ustnikiem i niczego takiego nie zaobserwowałam, mały załapał błyskawicznie z czasem jednak (wraz z przybywającymi ząbkami) dziurki się powiększyły i leciało znacznie z niego więcej ale wtedy przerzuciłam się już na Babyono ze słomką. pozdrawiam
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 09, 2011, 19:45:01 »

w takim razie spróbuję z silikonowym ustnikiem  Uśmiech
fliska

logopeda
Ekspert na forum

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 09, 2011, 20:28:19 »

Witam
Postanowiłam wtrącić (być może nie jest to ładne z mojej strony:)) trzy grosze.
Jako logopeda zachęcam do skorzystania z kubka niekapka Lovi 360, to jedyny dobry kubek niekapek na naszym rynku. Mimo iż nie posiada ustnika i umożliwia picie jak ze szklanki, to dodatkowo chroni przed rozlewaniem.

Pozdrawiam serdecznie
Marta Baj
Logopeda specjalista wczesnej interwencji
terapeuta integracji sensorycznej
instruktor masażu Shantala
terapeuta ręki
autor książki "Barwy świata"
Marta Baj Lieder
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 10, 2011, 07:38:43 »

miałam kontakt z tym kubkiem- kupiła go siostra dla swojego dziecka. Niestety nie chciał z niego pić, więc nie wiem, czy tak łatwo będzie przekonać dziecko do picia z czegoś takiego.

A czy niekapki są złe w takim razie?
fliska

ania303
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 10, 2011, 17:53:12 »

Zachęcona opiniami logopedów kupiłam Lovi 360, i przez pierwsze dwa tygodnie byłam zachwycona dopóki nie zaczął cieknąć i obecnie jest nie do użycia, zresztą nie jestem w tej opinii odosobniona. Po za tym kubki te są od 9 miesiąca, ja żeby uniknąć butelki przygodę z kubkami zaczęłam ok 6 i nie ma opcji żeby taki szkrab sobie poradził z lovi. Dlatego tez prze kilka miesięcy używałam niekapka z NUKa a po nietrafionym lovi przerzuciłam się na bidony.

Czy niekapki są złe to temat rzeka, jak masz Fliska ochotę to możesz przeczytać moje przemyślenia, trochę długie na komentarz Uśmiech
http://blog.sprytnamama.pl/2011/02/co-z-tym-kubkiem-niekapkiem.html
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 11, 2011, 11:13:37 »

chętnie sobie poczytam:) dziękuję bardzo!
fliska

maxymka
nowa(y)

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 12, 2011, 13:42:55 »

czesc Mamusie:-)
no tak niekapki to temat rzeka, jako mloda mama tez rozmyslalam czy i jaki kupic, zwlaszcza ze coreczka az do teraz jadla mleko tylko z piersi wiec nie wprowadzalysmy nawet butelki (obecnia coreczka ma 8,5 m).udalo nam sie zaczac pic ze zwyklego kubeczka - tzn. kupilam malej doidy cup i z niego nauczyla sie pic jak z normlanego kubka,teraz ciagnie z niego jak dorosla czasem tylko lekko siorbie:-)), ale majac na uwadze spacery uaplne dnia jakos nie wyobrazalam sobie picia z kubeczka w wozku szczegolnie na poczatku nauki i w koncu jednak po przeczytaniu masy opinii logopedow itd stwierdzilam ze dam na luz i przynajmniej na spacery zabierac bedziemy niekapka i tez sie dzieki Bogu udalo-mala nauczyla sie pic rowniez z niekapka choc oczywiscie jak ze wszystkim chwile to trwalo zanim zalapala i pije teraz i z niekapka (spacery) i ze zwyklego kubeczka i z niego znacznie chetniej.niekapka kupilam Aventu od 6 miesiaca i jest oki, mysle ze to kwestia czasu zanim dziecko zalapie co i jak bo rozne dzieci rozne przypadki:-) polecam tez proby picia z normlanego kubka bo naprawde dzieci czasem zaskakuja nawet rodzicow:-))
buziaki i pozdrowienia
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 13, 2011, 18:42:05 »

trochę się obawiam nauki picia z kubka, ponieważ synek zaczyna ząbkować i nie chciałabym, żeby kubek traktował jak gryzaka.
Ale spróbuję, może synek zechce tak pić Uśmiech
fliska

logopeda
Ekspert na forum

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 13, 2011, 21:04:30 »

Początkowo warto zwilżać uszczelkę w kubku Lovi 360, aby dziecko wiedziało o co chodzi, to przyspieszy naukę picia z tego niekapka.
Logopeda specjalista wczesnej interwencji
terapeuta integracji sensorycznej
instruktor masażu Shantala
terapeuta ręki
autor książki "Barwy świata"
Marta Baj Lieder
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.