Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: będę mamą po raz drugi!  (Przeczytany 2980 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
fliska
rozmowna(y)

będę mamą po raz drugi!
« : Czerwiec 21, 2011, 12:04:21 »

dziewczyny chciałam się z Wami podzielić rewelacyjną wiadomością- JESTEM W CIĄŻY Uśmiech mój półroczny synek już za 8 mies będzie miał braciszka lub siostrzyczkę:)

na początku myśl, że mogę być w ciąży mnie przeraziła bo mieszkam z rodzicami i rodzeństwem- bałam się ich reakcji. Teraz jednak wiem,  że nic się nie liczy tylko fakt, że moja rodzinka się powiększy:)
Moja mama a babcia dzidzi już wie- przyjęła to spokojnie- to przecież nie lada niespodzianka, że po tak krótkim czasie znów zostanie babcią. Teraz poczekamy żeby powiedzieć dziadkowi.. też jest surowy- zobaczymy jak zareaguje.
O rodziców męża się nie martwię- zaściskają mnie jak się dowiedzą...

Mąż szczęśliwy i ja pełna szczęścia więc nic więcej się nie liczy:)
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
karlinka
super mama

Odp: będę mamą po raz drugi!
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 21, 2011, 12:34:13 »

Fliska gratuluję! Prawie że za jednym zamachem wychowasz dwójkę, a dla dzieciaków taka mała różnica wieku może być fajna, będą przecież rówieśnikami  Uśmiech A fakt, że mieszkasz z rodziną może mieć też plusy, będziesz miała pomocników co niemiara   Duży uśmiech Serdecznie pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 21, 2011, 12:58:13 »

Gratulacje! Dziadek też się ucieszy - w końcu to kolejne maleństwo w rodzinie. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.  Uśmiech
Dzieci: Emil (26 miesięcy);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 21, 2011, 17:47:12 »

Gratulacje dla kolejnej mlodej mamusi. Domyslam sie co czujesz w tej chwili Uśmiech
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Grzanka
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 21, 2011, 21:24:16 »

Gratulacje!!! zaraz zaciągnę swojego męża do łóżka do roboty Język
Dzieci: Wojtuś (16 miesięcy);
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 22, 2011, 08:14:42 »

hehe no to owocnej zabawy:) nie ma większej radości niż bycie mamą...
fliska

*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 22, 2011, 22:17:32 »

Moje gratulacje Flisko! Jedni sie zastanawiaja czy oby nie za wczesnie a drudzy nie traca czasu na rozmyslania i od razu biora sie do roboty! Karlinka ma racje, przy jednym wychowa sie drugie i napewno bedziesz miala radosci z nich co niemiara! Powodzenia i duzo zdrowka dla ciebie i malenstwa zycze!

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 24, 2011, 05:49:35 »

niestety nie przełamałam się i nie powiedziałam tacie i rodzeństwie o tym, że jestem w ciąży. Po tym, jak mama zareagowała po prostu się boję.
Powiedziałam wczoraj jednej siostrze to nawet nie zareagowała- tylko jej chłopak nam pogratulował. Taką mam rodzinę..

zamiast cieszyć się, że jestem w ciąży boję co powiedzieć i kiedy żeby ktoś jakkolwiek zareagował. Zresztą w moim przypadku rodzina bardziej cieszyłaby się gdybym sobie nowy samochód kupiła niż dziecko urodziła.. taka już jest Smutny
MATERIALIZM ponad stan a rodzina i szczęście daaaaaaleko daaaaaaaaaaaaaaleko Smutny i jak tu się cieszyć?
fliska

Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 24, 2011, 08:42:48 »

Ciesz sie, przeciez urodzisz dzidziusia dla siebie i meza, nie dla rodziny Uśmiech Wprawdzie rozumiem, ze potrzebne bedzie Ci ich wsparcie, bylabys przeszczesliwa, gdyby dzielili z Toba Twoja radosc. Niech oni kupuja sobie nowe samochody, Ty go sobie kupisz, jak dzieciaki podrosna, a na starosc bedziesz cieszyc sie dziecmi i wnukami  Duży uśmiech Samochod tego nie zastapi. Moj maz tez nie chcial drugiego dziecka, chcial bym szybko wracala do pracy, zebysmy zaczeli zarabiac pieniadze i w koncu sie czegos dorobili, ale dal sie przekonac moim argumentom i teraz, gdy Natalka jest z nami, jest super szczesliwy, pomaga mi bardzo duzo. Powodzenia i ciesz sie jak najwiecej swoim szczesciem, rodzina, jak wiadomo, najlepisza jest na zdjeciach  Mrugnięcie Buziaki  Buziak Buziak
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 26, 2011, 18:02:48 »

rodzina już wie- żadnej entuzjastycznej reakcji, widocznego zadowolenia- słowem NIC. Ale mam to gdzieś (brzydko się wyrażając). Ja się ciesze i to jest najważniejsze:) razem z mężem i synkiem już się nie możemy doczekać maluszka:)
fliska

Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.