Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: czy 7-miesięczny bobas może jeździć przodem do kierunku jazdy?  (Przeczytany 1707 razy)
AdziaL
osesek
*

czy 7-miesięczny bobas może jeździć przodem do kierunku jazdy?
« : Czerwiec 30, 2011, 15:04:07 »

Mój synek ma 7,5 miesiąca ( waży ok 10kg)i już potrafi dłuższą chwilę sam siedzieć, w nosidełku jest mu już ciasno, więc postanowiłam zmienić fotelik na taki od 9-25 kg z kierunkiem jazdy do przodu, ale naczytałam się tyle różnych opinii na temat bezpieczeństwa dziecka w takim foteliku,że już wkońcu nie wiem czy można z takim dzieckiem jeżdzić przodem do kierunku jazdy czy nie?Co?Co?
proszę o radę
Dzieci: Julia (6 lat); Miłosz (18 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: czy 7-miesięczny bobas może jeździć przodem do kierunku jazdy?
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 30, 2011, 22:39:49 »

Nie polecam.....im dłużej dziecko może jeździć (mieści się w określonych normach danego modelu) tyłem tym lepiej.
Polecam ten artykuł-
http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_fotelik_przodem_do_kierunku_ruchu,12.html
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
fliska
rozmowna(y)

Odp: czy 7-miesięczny bobas może jeździć przodem do kierunku jazdy?
« Odpowiedz #2 : Lipiec 01, 2011, 12:01:30 »

mój synek dzisiaj kończy 7 mies i też kupiliśmy mu z mężem większy fotelik, bo mały waży już prawie 10kg i ledwo się mieścił w nosidełku. A do tego ładnie siedzi, więc nawet lekarka nie miała przeciwwskazań jak się jej pytałam o zdanie. Grunt to kupić fotelik bezpieczny...
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.