Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: okropne mdłości- sposoby..  (Przeczytany 2323 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
fliska
rozmowna(y)

okropne mdłości- sposoby..
« : Lipiec 05, 2011, 06:52:08 »

dziewczyny nigdy nie myślałam, że w drugiej ciąży będę się czuła tak niedobrze... Znacie może jakieś sposoby na mdłości? Co gorsza nie dopadają mnie one tylko z rana, ale trwają cały dzień. Męczę się okropnie bo mało tego wyczulona jestem na zapachy i wszystko mi się jeszcze potęguje. Przy pierwszej ciąży nie miałam praktycznie żadnych niemiłych dolegliwości oprócz fal gorąca i zimna a teraz jest zupełnie inaczej.. (czyżby córeczka się tworzyła?? Uśmiech

Poratujcie mnie jakimś dobrym sposobem na te mdłości bo się wykończę..
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (3 miesiące);
sylwana
super mama

Odp: okropne mdłości- sposoby..
« Odpowiedz #1 : Lipiec 05, 2011, 08:47:00 »

Fliska ja miałam takie mdłości i wymioty ze z odwodnieniem trafiłam do szpitala - na sam widok jedzenia czy picia porostu zwracałam - szok ze tak można. - generalnie to nic poważnego ale mało przyjemne. - no i mam córeczkę :-)

ale wracając do tematu testowałam różne rzeczy bo mdłości dokuczały mi calutki dzień i w nocy i najbardziej na tzw. poranne mdłości pomagało mi powolne żucie majeranku (żujesz tak mniej więcej łyżeczkę i wypluwasz) oraz robiłam sobie wodę imbirową tarłam odrobinę korzenia imbiru i to zalewałam wodą - tu musisz sama sprawdzić jaki smak Ci odpowiada, ale tego za dużo nie można wypić i nie powinno być zbyt intensywne w smaku. A i jeszcze picie wody niegazowanej tak ok szklanki ale małymi łyczkami.

Zanim wstałam z łózka zjadałam sucharka i wstawałam bardzo powoli, gwałtowne ruchy wzmagają mdłości a jak sobie odpoczywałam to głowa i plecy uniesione na wysokiej poduszce, unikałam wszelkich intensywnych zapachów szczególnie tych które potęgowały uczucie mdłości - w drugim trymestrze mdłości ustąpiły Uśmiech
Dzieci: Ulka (7 lat);
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Lipiec 08, 2011, 11:55:47 »

próbowałam pić wodę i póki co nie skutkuje. Tak samo herbatka z imbiru. Nie wiem czemu, ale do majeranku jakoś nie mogę się przekonać.... Póki co ja nie wymiotuję tylko mnie tak cały czas potworni mdli. Czasem mi to przechodzi, jak coś zjem, więc może to też objaw apetytu. Od początku ciąży mam okropne smaki Uśmiech
fliska

agnieszka_w
nowa(y)

« Odpowiedz #3 : Lipiec 09, 2011, 17:10:41 »

Znam ten ból Smutny i współczuję z całe serca!!! Do końca 6 miesiąca wisiałam nad toaletą (cała dobę), nie przyswajałam NICZEGO! Zero apatytu. Niestety odnośnie sprawdzonych rad nic nie pomogę, bo na mnie nie działało nic. Mogę tylko pocieszyć, bo pewnie przy takich mdłościach tracisz na wadze, i właśnie teraz pod koniec ciąży są tego plusy Mrugnięcie Mało co jestem ponad wagę sprzed ciąży (do 6 miesiąca tylko chudłam, spadło mi prawie 7 kg.). Wiem, że to marne pocieszenie, bo wiem jak się czujesz najgorszemu wrogowi tego nie życzę, ale chciałam choć jakoś podnieść na duchu Uśmiech Pozdrawiam i życzę lepszego samopoczucia
Dzieci: Lenka (9 miesięcy);
fliska
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Lipiec 14, 2011, 20:37:34 »

mdłości mam ciągle okropne, ale powoli się przyzwyczajam... woda, imbir, krakersy i inne metody o których słyszalam nie pomagały. Po prostu jak mnie mdli to cos przegryzam (najchętniej świeżą morelę, nawet w nocy) i to pomaga choć na krótko. Póki co nie wymiotuję, ale jem znacznie mniej choc częsciej- to chyba efekt tych mdlości- w zyciu nie myślałam, że nie zjem miseczki zupy a tu niespodzianka hihihih Uśmiech
fliska

linusia84
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 05, 2011, 11:54:47 »

Pamiętam to i ja..... 6 razy szpital, mdłości non stop do końca 4 miesiąca. Odwodnienie, tragedia !!! Nic mi nie pomagało - w szpitalu kroplówki i Torecan ( czopki ) w pupe. Myslałam że się wykończe ale 7 kg mniej. Zadne pocieszenie bo z trudem chodziłam nawet do łazienki. Urodziłam zdrową sliczną córeczka która skończyła już rok i 2 miesiące. Na imbir nie moge patrzeć do tej pory ! Jestem pocieszniem więc na mdłości jest czas. Jestem tego żywym dowodem ! Powodzenia !!!
mama_to_be
osesek
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2011, 14:52:48 »

Czesc! Ja juz mam pierwszy trymestr za soba, ale tez pamietam walke z mdlosciami, choc chyba nie bylo az tak ciezko jak u ciebie. Mi pomagalo przegryzanie czegokolwiek w niewielkich ilosciach: cos co wiem, ze mnie nie mdli. No i trzymalam sie z dala od wszelkich zapachow, nie zblizalam sie do surowego miesa, intensywnych perfum, przypraw. Powodzenia!
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.