Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Zaparcia  (Przeczytany 7789 razy)
patrycja
osesek
*

Odp: Zaparcia
« Odpowiedz #10 : Grudzień 07, 2009, 12:40:23 »

Hej dziewczyny!U naszego Maksia na zaparcia zawsze dzialala sliwka ze sloiczka...teraz juz jakby mniej "poslizgu"delikatnie mowiac.W sumie nie wiem czy np zupa buraczkowa-przecierowa moze powodowac zaparcie i kupki o czarnym kolorze,jak wegiel!Czytalam,ze buraki raczej pomagaja....a tu od trzech dni mamy takie wegielne,z wielkim wysilkiem  "wycisniete".Nic nowego nie podawalismy maluchowi.Macie jakis pomysl?Rade?
Dzieci: Piotr (17 lat); Maksymilian (3 lata);
oka
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 10, 2009, 14:34:36 »

witam

Po burakach czarne kupy to norma. Jak moja mała zje zupę z przetartych buraków to też tak ma. Ale zaparć po tym nie ma.
Na zaparcia super działa suszona morela. Kroję ją bardzo drobno i zalewam wrzątkiem. Jak namoknie, dodają do kaszki, albo owoców. Gotowana lub suszona nie daje takiego efektu.
Na moją małą działa również gotowany banan. Banan w plasterki i odrobina wody. gotuję chwilkę i podaję.
Powodzenia.
patrycja
osesek
*

« Odpowiedz #12 : Grudzień 11, 2009, 21:49:38 »

Dzieki wielkie za odpowiedz!Wyprobuje koniecznie ta morele!:))
Dzieci: Piotr (17 lat); Maksymilian (3 lata);
sylwana
super mama

« Odpowiedz #13 : Grudzień 14, 2009, 10:22:43 »

u nas tylko śliwki suszone działały, namoczone i przetarte prze sitko
Dzieci: Ulka (7 lat);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.