Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Masa papierowa, glina i takie tam...  (Przeczytany 1525 razy)
karlinka
super mama

Masa papierowa, glina i takie tam...
« : Sierpień 02, 2011, 12:01:36 »

Cześć! Lepicie z dzieciakami w masie papierowej, glinie itd. Znacie jakieś fajne przepisy na proste domowej roboty "lepidła". Ja w markecie kupiłam masę papierową i wczoraj zabraliśmy się do dzieła, ale w sumie nie wiem czy dobrze. Obkleiliśmy kubek po jogurcie i 2 foremki i do tej pory schnie. Myślę, że jak wyschnie (mam nadzieję, że wyschnie) to przejedziemy to papierem ściernym i pomalujemy. Mam nadzieję, ze foremki da się wyciągnąć. Ogólnie to niewiele na ten temat wiem, czy z masy można robić jakieś rzeczy bez formy? Małemu się podoba, cały czas sprawdza czy już jest gotowe  Uśmiech Ale szczerze to chyba kiepski ze mnie plastyk  Z politowaniem A wy wymyślacie dzieciakom takie artystyczne zabawy? Jeśli tak to może podzielicie się pomysłami, bo ostatnio mnie tak nakręciło tylko pomysłów brak...
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Kidek
osesek
*

Odp: Masa papierowa, glina i takie tam...
« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2012, 13:53:15 »

Bardzo ciekawy temat,jak to u Was wygląda? Bo my co jakiś czas próbujemy lepić różne rzeczy z plasteliny lub modeliny gdzie jest jeszcze więcej zabawy:) Polecam jako sposób na nudę.
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.