Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Jakie mleko?  (Przeczytany 3566 razy)
ajania
osesek
*

Jakie mleko?
« : Wrzesień 13, 2009, 20:34:10 »

Pytanie kieruję do Mam rocznych Smyków-jakie mleko dajecie swoim dzieciom?Moja Patrycja za tydzień kończy roczek :)Do niedawna karmiona była mlekiem Enfamil premium2.Postanowiłam zmienić mieszankę z kilku powodów,jednym z nich była cena.Zaczęłam podawać córce Bebilon,gdyz słyszałam dobre opinie o tym mleku.Przez miesiąc wszystko było ok.Po tym czasie córka dostała biegunki która nie mijała pomimo stosowania leków przeciwbiegunkowych.Po wizytach u kilku pediatrów udało sie ustalić,że przyczyną dolegliwości jest prawdopodobnie zmiana mleka.Jakie są Wasze doświadczenia dot.kwestii mleczka?
Ajania
Dzieci: Alicja (13 lat); Patrycja (3 lata);
anek
nowa(y)

Odp: Jakie mleko?
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 14, 2009, 09:51:30 »

Ja mojemu dziecku dawałam mleko Junior firmy Nestle w kartonie z kleikiem ryżowym,które jest przeznaczone dla dzieci od 1-3lat i jadł je bez problemu do tej pory.Natomiast tez wprowadziłam Bebilon,ale tego nie chciał jesc.Teraz ma 20 miesięcy,więc przeszlismy na mleko krowie,z którym nie ma problemu.Po zmianie mleka modyfikowanego na krowie,nie miał zadnych dolegliwosci,mleko sie przyjeło,tak samo jak i to Junior.Może sprubój dac małej to mleko i obserwój reakcje:-)
Anek
Dzieci: Karolina (11 lat); Maciej (4 lata);
ajania
osesek
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 14, 2009, 14:12:02 »

Bardzo dziękuję za odzew.Właśnie wróciłyśmy z Małą od lekarza.Zalecenia są takie aby wrócić do mleka Enfamil i uspokoić rozstrojone jelita,przejść na 3 stopniowo apotem ew.pomyśleć o zmianie mleka na inne.Wiesz myślę,że na krowie jest jeszcze trochę za wcześnie,szczególnie po naszych doświadczeniach ze zmianą mleka wogóle.Myślę,że dobrym pomysłem może być przejście na to Nestle Junior-chyba za jakiś czas spróbujemy.Dziękuję i pozdrawiam.
Ajania
Dzieci: Alicja (13 lat); Patrycja (3 lata);
teresa
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 16, 2009, 13:03:17 »

ja mam 18miesięcznego synka i z tego co wiem  to mój mały najbardziej lubi bebiko. ja też jestem zadowolona bo bardzo łatwo przyrządzić, bo nie robią się grudki a samo się rozpuszcza odrazu po wsypaniu. my krowie już też mieliśm,y ale jak narazie zostaliśmy przy tym
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 22, 2009, 12:29:58 »

Ajaniu, mój synek niedawno skończył roczek i dalej pije bebilon, tyle, że u nas sprawa ma się inaczej bo Stasio jest uczulony na białko mleka krowiego i odkąd przestałam karmić piersią pije bebilon pepti.Teraz dwójkę.Ja o mleku krowim mogę wogóle zapomnieć do 3 roku życia conajmniej.O wynalazkach typu nestle junior, i innych smakowych mlekach też bo są z mleka krowiego.Tak naprawdę wszyscy mówią o skazie biłkowej cały czas i, że coraz więcej dzieci się z nią rodzi, ale wybór mleka i kaszek bezmlecznych jest o wiele wiele bardziej ubogi.
Dzieci: Stasio (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.