Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Pęcherz!!!  (Przeczytany 1353 razy)
duinma
osesek
*

Pęcherz!!!
« : Sierpień 12, 2011, 10:56:29 »

Nie musiałam jak na razie zakładać wątków, bo to ja starałam się pomagać. Ale niestety teraz to ja proszę o pomoc!
     Odkąd urodziłam dziecko zdarza mi się łapać infekcje pęcherza. Na początku myślałam że może jest to związane z braniem tabletek antykoncepcyjnych. Ale nawet jak nie brałam to i tak byłam podatna Smutny
   Wczoraj wieczorem zaczęło pobolewać mnie podbrzusze a w nocy to już latałam do łazienki co chwilę :/ Pół nocy nie przespanej :/ To uczucie potrafią chyba tylko opisać kobiety Smutny Straszny ból i ten ucisk na pęcherz... :/ Nie do przetrzymania, jakbym co najmniej nie sikała przez kilka dni :/ straszne.. W każdym razie w nocy tylko szybka nasiadówka na złagodzenie bólu. Rano już wit.C i Urextra.Jest już dużo lepiej,  ale wieczorem wychodzimy na grilla.
   Także zastanawiam się czy Wy macie jeszcze jakieś sprawdzone sposoby na szybkie pozbycie się tych przykrych dolegliwości związanych z pęcherzem?
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: Pęcherz!!!
« Odpowiedz #1 : Sierpień 12, 2011, 17:53:31 »

Jak mnie coś takiego dopada to łykam urosept i ogrzewam plecy i podbrzusze. Mam taki pas ocieplający, chyba z wełny owczej, który ociepla mi nerki lub pęcherz (zależy jak założę) i przynosi ulgę.
Dzieci: Emil (26 miesięcy);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #2 : Sierpień 19, 2011, 12:10:40 »

Ja łykam urosept, a na noc butęlkę z gorącą wodą zakręcam i na podbrzusze i wygrzewam w wyrku pod kołderką.
Dzieci: Michałek (4 lata);
jura
nowa(y)

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 06, 2011, 14:44:37 »

W moim wypadku wszelkie dolegliwości zaczęły się dopiero po urodzeniu maleństwa.. Do czasu połogu nie wiedziałam co to znaczy.. To co przechodziłam w związku z okresem poporodowym z dodatkiem infekcji pęcherza miało mnie chyba zabić Smutny Smutny  Na szczęście jak to się mówi.. co Cię nie zabiję to Cię wzmocni... Uśmiech  Ogrzewałam się ciągle kompresami.. Leżałam pod ciepłą kołderką łykałam urextra i piłam dużo herbatek owocowych Uśmiech Uśmiech W moim wypadku nasiadówka nie wchodziła w grę.. :/ z wiadomych przyczyn...  Nawet nie chce sobie przypominać... :/
PatiK
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2012, 15:29:33 »

Jak jest się podatnym na infekcje pęcherza to i tak można zapobiegać. Jeść dużo żurawiny normalnej, albo wyciąg w tabletkach, pić dużo wody i brać witaminę C, hamuje rozwój bakterii w moczu.

P.S. Ostatnio odkryłam, że jest furagin w mniejszej dawce bez recepty, a to jednak najlepiej pomaga, bo inne leki typu urasept są ziołowe, działają dość wolno i poważniejszemu zapaleniu nie dadzą rady.
MartaM79
nowa(y)

« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2012, 10:54:53 »

PatiK ma racje. Od jakiegos czasu w aptekach jest dostępna furagina bez recepty - nazywa sie uroFuraginum. Dla mnie to zbawienie, bo ja też ciepie regularnie z powodu bolu pecherza. Teraz już nie musze biegac po lekarzach, by przepisali mi jedno opakowanie leku. Po prostu ide do apteki i mam od ręki lek, który działa na mnie w 100 procentach :-) Pozdrawiam.
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.