Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: mleko z kartonu + kaszka  (Przeczytany 1267 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorcia1979
Gość
mleko z kartonu + kaszka
« : Sierpień 16, 2011, 08:29:13 »

czy próbował ktoś mleko z kartonu mieszać z kaszką ? tylko jaka ?, ja podaje do tej pory mleko bebilon + kaszke bobowite w żółtym opakowaniu. Cciałabym wprowadzić mleko z kartonu tylko nei wiem czy moge mieszać z kaszką?. Mój szkrab nie chyci się grysiku- ma 15 miesięcy
Justa
entuzjastka(a) forum

Odp: mleko z kartonu + kaszka
« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2011, 20:45:38 »

Jasne, ze mozesz uzywac mleka z kartonu. Tym bardziej dla 15 miesiecznego dziecka. Nie musisz mu juz podawac modyfikowanego jesli dobrze reaguje na krowie. Mleko z kartonu jak najbardziej nadaje sie do kaszek.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
sylwana
super mama

« Odpowiedz #2 : Sierpień 17, 2011, 10:36:16 »

jak nie ma alergii to jasne że można mleko z kartonu byle nie odtłuszczone

a co do kaszek to ja ci polecam przepis na pyszna domową - łatwą do zrobienia i zdrową http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/papki-i-przeciery/1094-domowa-kaszka-po-6-miesiacu.html
do niej też możesz dodać mleko
Dzieci: Ulka (7 lat);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2011, 12:03:59 »

Ja zamiast mleka z kartonu (mam na myśli UHT) próbowałam podawać mleko, które jest normalnie dostępne w zwykłym spożywczaku, tzw. mleko świeże. Ma około trzech dni przydatności do spożycia i wydaje mi się, że jest lepsze.
Dzieci: Michałek (4 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.