Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Czy bycie mamą coś w was zmieniło?  (Przeczytany 7248 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sylwana
super mama

Czy bycie mamą coś w was zmieniło?
« : Wrzesień 23, 2009, 13:19:34 »

Takie mi dzisiaj pytanie się nasunęło. Pretekstem do niego była dzisiejsza dyskusja w warzywniaku. Podczas ważenia jabłek i wybierania słonecznika rozwiałam sobie z panią sprzedawczynią o kinie 4D i jakoś tak nam się zeszło że odkąd mamy dzieci nie możemy: ja patrzeć na krwawe i straszne filmy, ona jeździć szybko samochodem.

Zanim zaszłam w ciążę uwielbiałam horrory typu "Inni" a czasem nawet takie gnioty jak "Teksańska masakra piłą mechaniczną" odkąd jestem mamą takie filmy praktycznie odpadają całkowicie.

(nawiasem mówiąc jak nie macie oporów to film Inni polecam)

a żeby było wiadomo o czym mowa to proszę w złączeniu zwiastuny

Inni z Nicole Kidman
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Vu494-Dr5po" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Vu494-Dr5po</a>

Teksańska masakra piłą mechaniczną
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=h1O_tcZspkc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=h1O_tcZspkc</a>
Dzieci: Ulka (7 lat);
karlinka
super mama

Odp: Czy bycie mamą coś w was zmieniło?
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 24, 2009, 20:51:33 »

Tak zaczęłam się zastanawiać...filmy, książki i muzyka pozostały te same, ale nie wyobrażam sobie już jazdy stopem. Dawniej często tak podróżowałam, a teraz na samą myśl cierpnie mi skóra, no i ogólnie taka jakaś ostrożniejsza jestem. Pozdrawiam serdecznie
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 25, 2009, 08:36:52 »

Tak jak napisala kolezanka tez jestem ostrozniejsza Uśmiech Zawsze sluchalam raczej ostrej muzyki teraz wole.....cisze Duży uśmiech  Poslucham pare minut i musze wylaczyc. Krzycze Duży uśmiech na meza ze za szybko jedzie...to juz mi pozostalo od pierwszej ciazy.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 25, 2009, 22:37:53 »

O tak! Nigdy nie spedzalam tyle czasu w kuchni i pralni...

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Tina
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : Listopad 16, 2009, 22:22:11 »

Kiedyś uwielbiałam myć naczynia.Gdy projektowałam sobie kuchnię-a właściwie kuchenkę, to nie byłam zmartwiona faktem, że nie ma miejsca na zmywarkę,ale teraz gdy mam dwoje dzieci (2 i 4 lata), to już tak nie myślę.Nie wiem jak jest u innych mam,ale u mnie życie zmieniło się o 600 stopni...
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Listopad 18, 2009, 13:35:20 »

Moja odpowiedz brzmi oczywiście: TAK!!!
Już podczas ciąży szczerze mówiąc zaczęły się zmiany we mnie.Najważniejszą osobą na świecie stał się ten mały człowiek w moim brzuchu,a po porodzie to już wogóle świat dla mnie nie istniał:)(Szczególnie, że z synkiem leżeliśmy miesiąc we dwoje w szpitalu po porodzie).I tak już zostało:)A tak no to brak czasu na realizowanie swoich pasji z czasów przed byciem mamą.Musiałam np. zrezygnować z gry w zespole, bo poprostu nie mogłam być na próbach, nie miałam z kim zostawić małego.Babcie zostające z wnukami to dla mnie jakaś legenda.Obydwie pracują.Kolejną zmianą jest to, że jestem dużo dużo bardziej cierpliwa.Tego nauczył mnie mój Stasio:)
Dzieci: Stasio (3 lata);
phalaenopsis
Gość
« Odpowiedz #6 : Listopad 18, 2009, 19:10:36 »

Z tymi filmami miałam to samo - kiedyś ktoś mi powiedział że horrory oglądają ludzie którym brakuje emocji Jak pojawia się dziecko negatywnych emocji od groma wiec może to dlatego (pozytywnych tez sporo chociaż na komedie mi się nie rzuciło) Nie mogę za to oglądać filmów gdzie dzieciom dzieje się krzywda strasznie to przeżywam i tam mocniej niż kiedyś to odczuwam Moje życie zmieniło się diametralnie Wydawało mi się że jestem przygotowana że wiem że będą ograniczenia ale nie spodziewałam się że tam mnie to zmieni No i pierwsza pielucha tyle radości że się udało a potem takie niedowierzanie Jezuuuu to tak już codziennie będzie Co?? Teraz po ok. 2000 pieluch mówię :"Można przywyknąć"
Martuśka
osesek
*

« Odpowiedz #7 : Listopad 19, 2009, 12:47:37 »

W moim przypadku straszne filmy również odpadają, nigdy jakoś tak nie szalałam za horrorami ale teraz to już wcale. Za to pojawiło się ogromne uczucie odpowiedzialności za swoje czyny, kiedyś marzyłam o skokach spadochronowych lub bunge ale nagle zaczęła pracować wyobraźnia i myśli że jednak jest to ogromne ryzyko a maluszek potrzebuje mamy jak nikogo na świecie, więc nie warto igrać z losem. A po za tym  nauczyłam się cierpliwości, najpierw czekając dziewięć miesięcy na synka i teraz przy codzienych obowiązkach Uśmiech
Dzieci: Marcel (3 lata);
Tina
nowa(y)

« Odpowiedz #8 : Listopad 20, 2009, 11:03:40 »

Gratuluję wszystkim mamom, które piszą o swej nieskończonej cierpliwości Uśmiech.
Ja o niczym innym nie marzyłam, jak o dziecku(1 poroniłam),a potem urodziłam synka i okazało się,że ze wszystkim miałam pod górkę - nawet z wstaniem przez miesiąc po porodzie z łóżka a z cierpliwością przede wszystkim.Poważne problemy  z alergiami,potem drugie dziecko -nieplanowane z wadą wrodzoną.Mogłam zapomnieć o powrocie do pracy.Piszcie mamy również o tych negatywnych emocjach, bo myślę,że też Wam towarzyszą...
EDYTA830108
nowa(y)

« Odpowiedz #9 : Grudzień 03, 2009, 14:05:39 »

A JA NADAL LUBIE TAKIE FILMY,ALE OSZEM TEZ SIE ZROBILAM OSTROZNIEJSZA.KIEDYS MOGLAM WRACAC DO DOMU POZNA PORA I NIC A TERAZ JAK PO 22 WRACAM Z PRACY TO SIE BOJE.
Strony:
1 2 3 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.