Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Wymioty o 8 miesięczngo dziecka  (Przeczytany 1422 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Basia
Gość
Wymioty o 8 miesięczngo dziecka
« : Sierpień 23, 2011, 20:39:29 »

Moj 8 miesieczny synek po ukończeniu 3 miesięcy dostał uczulenia na jednym z policzków i troszkę na brzuszku. Lekarka kazała mi odstawić nabiał. Zrobiłam tak bo zależało mi na karmieniu piersią. Później dostał mnóstwo liszai na łokciach i zdecydowałam się na wizyte u dermatologa. Pani bardzo miła stwierdziła że to skaza białkowa, ale w tak małym stopniu że nie należy ograniczać sobie jedzenia do diety tylko jeść wszystko z umiarem a małgo smarować dobrymi kosmetykami i bedzie wszystko oki. I tak było. Ale od pewnego czasu mały po podaniu do zupki pół żółtka wszystko zwymiotował (więc nie podaje), po dodaniu masełka wszystko zwymiotował (więc dodaje oliwe z oliwek) i nawet po polizaniu loda wymiotuje jak dorosły ... byłam w szoku. Dziś nawet dałam mu deserek z kaszka zbożowa z jabłuszkiem i bananem, niestety skończyło się wymiotami choć nie wiem czemu bo kiedyś jadł już ten deserek. Wiem, że nie pwoinnam pytać  o poradę bo każde dziecko jest inne i lekarka kazała mi poczekać do roczku i może wszystko minie, ale szukam wsparcia u mam które przechodzą to tak jak my, bo nie wiem jak urozmaicać synkowi posiłki (bo kasza na wodzie to chyba nic wartościowego ).
agstar
uzależniona(y)

Odp: Wymioty o 8 miesięczngo dziecka
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 14, 2011, 16:38:07 »

Trzeba próbować. Mój Michaś kiedyś zwymiotował( oczywiście jako niemowlę) całą zupkę z rybką. Zrobiłam przerwę i za jakiś czas czas dałam znowu i się przyjęła.
Dzieci: Michałek (4 lata);
katnow82
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 17, 2011, 14:10:09 »

Witaj!
Ja mam 8,5 miesięcznego synka i problem z wymiotami to u mnie chleb powszedni. Mamy refluks żołądkowy... Powinien minąć do pół roku ale widocznie mój syn książkowy nie jest. Zasada jest jedna nie może najadać się do pełna i po każdym jedzeniu (nawet po piciu) odbijamy. Wiem że jest już duży i nie powinien odbijać ale niestety jeśli tego nie zrobię to zwymiotuje. Nie siedzimy zaraz po jedzeniu ani nie leżymy na brzuchu. Jeszcze jedno przez te wymioty mój mały boi się jeść grudek... więc robię papki tylko dość gęste..Co do banana to mój też nie lubi ( wymiotuje) i wszelakie serki dla maluchów, lubi je jeść ale potem cały dzień mu się odbijają. Lekarka pociesza mnie że to minie ale nie wiadomo kiedy, bo kazde dziecko jest inne. Więc Basiu sama nie jesteś. Po prostu musimy przez to przejść.  Uśmiech  pzdr
katnow82
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 17, 2011, 14:17:54 »

Jeszcze jedno co do diety to jadłam wszystko jak leci, nabiał, kapustę, czekoladę. Od 2 tygodni nie karmię już piersią bo mały nie chce. Uśmiech Mleka modyfikowanego też nie podaję (lekarka nie kazała) , bo mój Mały nie umie jeść z butelki więc nie ma sensu go uczyć. Zjadamy kaszki np bobovita lub nestle. Dodaję tylko wodę i gotowe.
ania303
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 17, 2011, 18:43:53 »

Spróbuj podawać mu kaszki zbożowe np. Nestle Zdrowy brzuszek, czy firmy Holle, można je robić na wodzie, a są bardziej wartościowe niż ryżowe. Zresztą kaszki przyrządzone na wodzie są mniej wartościowe tylko o składniki wartościowe dodanego mleka:). pozdrawiam i powodzenia
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.