Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: poród w domu  (Przeczytany 693 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mama_to_be
osesek
*

poród w domu
« : Wrzesień 30, 2011, 10:29:36 »

Hej dziewczyny. Coraz czesciej zastanwiam sie nad porodem w domu. Jestem dopiero w 12 tc wiec mam jeszcze duzo czasu na podjecie decyzji. Chcialabym poznac wasze opinie. Znacie moze ksiazke Ewy Janiuk "Domowe narodziny?" wlasnie zaczelam ja czytac. Juz po kilku stronach dociera do mnie, ze porod w domu moze byc cudownym przezyciem. Co wy na to? Ktoras tak zamierza rodzic? Rodzila?
Justa
entuzjastka(a) forum

Odp: poród w domu
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 30, 2011, 14:55:17 »

Jesli mieszkasz blisko szpitala i np. poprzedni porod mialas lekki, jest to dobry pomysl. Mnie polozne po urodzeniu pierwszej corki polecaly porod w domu (nastepne dziecko) a to ze wzgledu na brak jakichkolwiek komplikacji przy pierwszym porodzie. Jednakze przeprowadzilismy sie do miejscowosci, od ktorej najblizsza porodowka i szpital sa godzine drogi, nie podjelam ryzyka. I okazuje sie, ze dobrze. Porod byl z komplikacjami, zakonczony szybka cesarka. Gdybym rodzila w domu, roznie moglo sie to zakonczyc, dla mnie, dla dziecka lu dla nas obu. Przemysl to wiec dobrze. Pozdrawiam.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
mama_to_be
osesek
*

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 03, 2011, 15:05:02 »

to moja pierwsza ciaza. Czy wiec porody domowe sa zalecane tylko wielorodkom? Chcialabym, zeby to byl wyjatkowy, intymny nasz rodzinny moment. Z tego co slyszalam w szpitalu nic na takie przezycie tej chwili nie pozwala. mieszkam w duzym miescie, do szpitala mam 10 min jazdy samochodem. Sama nie wiem...
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 03, 2011, 16:41:43 »

Nie wiem dokladnie jak to jest polecane. Pisze tylko i wylacznie o sobie i o tym jakie ja mialam przemyslenia Uśmiech Skoro masz tak blisko do szpitala i bardzo wielka ochote na porod w domu, go for it, zrob to. Uśmiech Po prostu sa kobiety, ktore przy kazdym porodzie maja cesarke, inne nigdy, inne raz naturalnie, raz z cesarka Mrugnięcie  Moj pierwszy porod byl bardzo latwy i szybki, idealny do rodzenia w domu, drugi, szybki, ale ciezki. Balam sie rodzic daleko od szpitala, no i ewentualnych komplikacji. Szkoda, ze zadna z dziewczyn rodzacych w domu sie nie odezwala, moze poszukaj jakiegos innego forum z tym tematem, a moze zaczerpnij informacji w szitalu? Powodzenia.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.