Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Mega problem z przesypianiem nocy  (Przeczytany 1882 razy)
emiliap
rozmowna(y)

Odp: Mega problem z przesypianiem nocy
« Odpowiedz #10 : Grudzień 19, 2011, 21:45:19 »

małe cycochy- ja tak miałam do roku, po którym odstawiłam syna od piersi i problem znikł.
Dzieci: Filipek (3 lata);
ewelina986
nowa(y)

Odp: Mega problem z przesypianiem nocy
« Odpowiedz #11 : Grudzień 20, 2011, 12:14:06 »

Ja w takim razie mam chyba wyjątkowe dziecko;) córcia od ok. 2-3 tygodnia życia przesypia mi całe noce. Przez pierwsze 3 miesiące budziłam ją jeszcze raz do karmienia, bo mało przybywała na wadze. W tej chwili (5 miesięcy) śpi w nocy 11-12 godzin bez przerwy. Jest już na butelce. U nas zadziałała zwykła pieluszka tetrowa. Kładę ją koło główki córci, a ona się w nią wtula i zasina. Początkowo była to pieluszka, którą używałam, gdy karmiłam ją cycem. Chyba czuła zapach mamy i mleczka:) A kiedy ma problem z zaśnięciem siadam obok łóżeczka i trzymam ją za rączkę. Prawie zawsze skutkuje:) U nas od początku nie było noszenia przed snem ani spania w naszym łóżku, chociaż nieraz miałam na to ochotę. Po prostu początkowo, jak się przebudzała, wstawaliśmy i dawaliśmy jej smoka po 100 razy w ciągu nocy, ale teraz widać efekty:)

Niby banalne sposoby, ale może komuś pomogą:)
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.