Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Bajki  (Przeczytany 933 razy)
karlinka
super mama

Bajki
« : PaĹşdziernik 19, 2011, 11:29:11 »

Ile czasu Wasze dzieciaki spędzają przed komputerem/telewizorem oglądając bajki?
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
kinga
nowa(y)

Odp: Bajki
« Odpowiedz #1 : Listopad 09, 2011, 16:20:16 »

Julka ma 4 lata i o ile przed telewizorem raczej nie spędza czasu (chyba, że oglądając reklamy) to do gier komputerowych ma ewidentnie słabość Mrugnięcie Na  początku nie przykładałam do tego wagi, ale teraz stwierdziła, że można to wykorzystać w zacnym celu i tak na przykład popołudniami uczymy się pół godzinki angielskiego na www.zosiaikevin.pl. Julka to uwielbia to bo cały czas może się bawić. Potem pogramy sobie pól godzinki na Ciufcia.pl, potem czytam jej książeczkę i mała idzie spać Uśmiech
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Listopad 22, 2011, 21:45:47 »

Gdy dziecko wciągnie się w świat tv to już po nas, mój syn nie odrywa oczu. Ma 3 bloki bajek po 40 min w ciągu dnia za dużo, chyba jak na 2,5 latka,jak myślicie?
Dzieci: Filipek (3 lata);
Kidek
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 26, 2012, 13:40:27 »

Czyli łącznie 2 godziny przed tv? Jeżeli tak,to nie jest źle. Mój syn ogląda ostatnio około 3,5 godziny tv, ale postaram mu to ograniczyć.
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Styczeń 26, 2012, 20:45:25 »

3,5 godziny od razu? Uważam, że to bardzo dużo. Mój Fifi ma ten czas rozdzielony. I tak uważam, że to bardzo dużo.
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #5 : Styczeń 27, 2012, 09:32:38 »

Moje dzieci (3 i 5) oglądają około 1,5 godz.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
misia30
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Luty 08, 2012, 13:25:34 »

moje to by cały dzień siedziały przed telewizorem.
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Luty 08, 2012, 15:20:02 »

bardzo trudno jest wydzielić czas na oglądanie bajek. Ale się da. Spróbuj.
sylwana
super mama

« Odpowiedz #8 : Luty 13, 2012, 11:59:53 »

moja już prawie 7 latka w tygodniu raczej wcale nie siedzi przed telewizorem w weekend po ok 1h
jak była młodsza tez mało przed telewizorem spędzała czasu ja jestem zwolenniczką aktywnego spędzania czasu lub "kreatywnego nic nierobienia" lub czytania/słuchania bajek  Uśmiech

Dzieci: Ulka (7 lat);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #9 : Luty 14, 2012, 18:51:38 »

Z ciekawością przeczytałam wszystkie wpisy. Dominik zaczął oglądać bajki dość późno (2,5l). Na początku bardzo się cieszyłam, bo wystarczał mu w ciągu dnia jeden odcinek jakiejś krótkiej bajeczki. A później nie wiedzieć kiedy (może wtedy gdy odkryłam przed nim mini mini) zaczął się od bajek uzależniać. Posta z zapytaniem o czas oglądania bajek napisałam gdy młody (gdyby nie my) spędzał by przed komputerem całe dnie. Teraz już jest lepiej, w ciągu dnia zawsze trochę obejrzy (zwłaszcza teraz gdy przymusowo w domu siedzimy) ale jakoś sytuację już ogarniamy. Ogólnie to jest tak, że muszę się naprawdę namęczyć, jak wymyślę naprawdę zajmującą zabawę to o bajkach zapomina. Jednak wolałabym, żeby troszkę mniej wpatrywał się w monitor  Smutny  A i jeszcze jedno, w sumie to trudno policzyć ile on tak naprawdę spędza czasu przed kompem, bo nawet jak nie ogląda z zainteresowaniem to  mini mini leci na okrągło, a Dominik co jakiś czas dobiega i spogląda a w międzyczasie bawi się, maluje, układa klocki itd. ale bajka w tle musi być  Z politowaniem
No to się rozpisałam, ale od tygodni tak rzadko rozmawiam z ludźmi, że chociaż na forum muszę sobie pofolgować  Mrugnięcie
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.