Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: mało przybiera na wadze  (Przeczytany 1965 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Justa
entuzjastka(a) forum

Odp: mało przybiera na wadze
« Odpowiedz #10 : Listopad 06, 2011, 10:25:38 »

Tak, wlasnie dzisiaj Natalka ma 5 miesiecy i... juz 2 zabki. We wtorek wyszedl jej pierwszy, a wczoraj drugi. Zastanawiam sie, gdzie ona sie tak spieszy. Chyba do talerza, na schabowego  Chichot
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
martynab
nowa(y)

« Odpowiedz #11 : Listopad 09, 2011, 15:53:41 »

Mój synek urodził się z wagą 2920 a z końcem trzeciego miesiąca ważył 6000g. Obecnie ma 3,5 i waży 6200g na wizycie nasza pediatra powiedziała że ten czas tak szybkiego przybierania na wadze mu się skończył i teraz będzie troszkę wolniejszy.
Ja karmię synka piersią co 3 godziny z zalecenia tej samej dr gdyż wg niej częstsze karmienie bardzo obciąża przewód pokarmowy i to przyczyniało się u nas do kolek. A poza tym dziecko jedząc co godzinę nie będzie dużo zjadać na porcję.
Najlepszym wskaźnikiem są siatki centylowe na które u nas na każdej wizycie dr nanosi wage i jak dotąd synek jest na 50.
Mój maluch już nieźle sobie radzi z jedzeniem z łyżeczki gdyż od 1 miesiąca dostawał leki na kolkę więc jak widzi łyżeczkę to buzia się otwiera:)
Dzieci: Syn (9 miesięcy);
m271
rozmowna(y)

« Odpowiedz #12 : Listopad 21, 2011, 11:06:13 »

U nas się już unormowało :)mały zaczął jeść jak szalony z łyżki, zupki, sinlac a reszta to karmienie piersią, w ciągu tygodnia przybrał ostatnio 400 gram :)zjada 190 gram zupki i chce jeszcze Uśmiech
Dzieci: Ola (8 lat); Helenka (33 miesiące); Jan (11 miesięcy);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.