Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Osobno po kolei, czy wielofunkcyjny wózek  (Przeczytany 2633 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pingus
osesek
*

Osobno po kolei, czy wielofunkcyjny wózek
« : Grudzień 27, 2011, 22:11:42 »

Rozłożył mi się odziedziczony wózek 2w1 - w sumie nawet niewiele z niego skorzystałam - no ale był używany, przyszedł jego czas.
I teraz zastanawiam się, czy zainwestować w wózek wielofunkcyjny, np. taki 3w1, czy też kupować osobno - gondolę, potem spacerówkę, niektórzy potem sugerują parasolkę...
Upatrzyłam już sobie polskiego producenta, aby nie mieś problemów z serwisem lub gwarancją, jeżeli zajdzie taka potrzeba, ale cały czas mam problem z wyborem typu...
Ewi86
entuzjastka(a) forum

Odp: Osobno po kolei, czy wielofunkcyjny wózek
« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2011, 13:01:49 »

Według mnie lepszy będzie wózek wielofunkcyjny, bo masz obie opcje - przeczekasz czas do spacerówki, a potem możesz przerobić go na spacerówkę. Z drugiej strony jeśli Twoje dziecko ma 5 miesięcy to praktycznie zaraz będziesz zmieniać wózek głęboki na spacerówkę. Parasolki powinno się używać jak dziecko już stabilnie siedzi, bo jest bardzo miękka, a z Twojej wiadomości wnioskuję, że masz malutkie dziecko. A jaki wózek masz upatrzony??
Dzieci: Emil (26 miesięcy);
betti
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2011, 13:47:09 »

Według mnie, wózki wielofunkcyjne są trochę przereklamowane - gondoli używa się krótko, więc lepiej zainwestować w jakąś dobrą spacerówkę która posłuży kilka lat Uśmiech
pingus
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2011, 19:12:29 »

Młody ma 3 miesiące  Duży uśmiech. Upatrzyłam sobie wózek wielofunkcyjny Bebetto Aquarius. Przeczytałam o nim kilka pozytywnych opinii, cena znośna, w sklepie obejrzałam i pojeździłam - wydaje się być w porządku, ale zerknęłam również  na inne modele  - i właśnie wtedy zaczęłam się zastanawiać nad spacerówką...Ale w sumie taki 3w1 by się przydał, bo ma również fotelik...
karlinka
super mama

« Odpowiedz #4 : Grudzień 28, 2011, 19:28:19 »

Osobiście zdecydowałabym się na wózek wielofunkcyjny. I nie jest powiedziane, że koniecznie trzeba zamieniać go na spacerówkę. Ja mojego nie zamieniałam, jeżdżę nim do tej pory i jestem zadowolona (młody najwyraźniej też Uśmiech )
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : Grudzień 29, 2011, 09:19:38 »

Według mnie tym wózkiem spokojnie pojeździsz bez potrzeby kupowania kolejnego. Masz tam i długą gondolę. którą możesz pojeździć dosyć długo, a potem przerobić ją na spacerówkę. A rozwiązanie typu sama gondola a potem spacerówka jest chyba droższe, a efekt ten sam. Jeśli ten wózek ci odpowiada, to bym go kupiła na twoim miejscu. Gdy syn skończył rok kupiłam parasolkę, ale zdecydowanie bardziej wolę jeździć wózkiem wielofunkcyjnym - ma większe koła i lżej się prowadzi mimo że nie ma skrętnych kółek. Poza tym mam wrażenie że synowi jest w nim wygodniej.
Dzieci: Emil (26 miesięcy);
tomeczkowa
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2011, 16:10:22 »

Młody ma 3 miesiące  Duży uśmiech. Upatrzyłam sobie wózek wielofunkcyjny Bebetto Aquarius. [...] ...ale zerknęłam również  na inne modele  - i właśnie wtedy zaczęłam się zastanawiać nad spacerówką...Ale w sumie taki 3w1 by się przydał, bo ma również fotelik...

Ja mam właśnie 3w1 Uśmiech Wybrałam Bebetto, bo takie tam patriotyczne uczucia poparły we mnie polska markę, hihihih Mrugnięcie A tak serio, to koleżanka ma wózek tej marki i "obsługuje" on bez żadnych awarii już drugie jej dziecię i wciąż wygląda na zupełnie niezniszczony - więc raczej to zadecydowało, niż patriotyczne uczucia. Wierzę bardziej znajomym, niż reklamom Mrugnięcie Zatem jeśli ewentualnie dopuszczasz do siebie myśl o kolejnym dziecku w przyszłości, to polecam. Natomiast jeśli wózek ma służyć  tylko twojemu dziecku, które ma już 3 miesiące, to może jednak zdecyduj się na spacerówkę, bo z gondoli długo nie pokorzystasz...

Ja, wybierając, kierowałam się m.in. sprawnymi, skrętnymi kołami przednimi (z możliwością blokady skrętu) - super sprawa, kiedy musimy lawirować między przeszkodami (np. dziury w naszych cudownych chodnikach - a po zimie będzie ich jeszcze więcej, jak zwykle), a blokada przydaje się w terenie, żeby nam wózek nie jeździł gdzie mu się podoba Mrugnięcie Poza tym w moim modelu jest też zamykana torba na zakupy (super sprawa, bo nic nie wylatuje) i torba na gadżety dla dziecka - pieluchy, itp. - tego zawsze pełno i trzeba mieć gdzie to włożyć Mrugnięcie
pingus
osesek
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 04, 2012, 16:10:49 »

Dzięki kobietki za odzew  Uśmiech. Po Waszych komentarzach, namyśle (i premii noworocznej męża Duży uśmiech) zamówiłam już tego Aquariusa. Bo nawet jeśli drugiego bejbiaka mieć nie będe - trudno stwierdzić, bo na razie obecny urwis mnie pochłania na 110% - to sióstr i sióstr ciotecznych mam naprawdę sporo i pewnie komuś się przyda...

Natrafiłam na nowe kolorki do wyboru  - wiem, wiem mało istotne, ale ja lubię przebierać  Język.

Także, jak go już dorwę i przetestuję, dam znać, co i jak  Mrugnięcie.
betti
nowa(y)

« Odpowiedz #8 : Styczeń 13, 2012, 10:38:05 »

a ja mam pytanie odnośnie wózków podwójnych, ponieważ niedługo na świat przyjdzie druga córa, a dwóch wózków nie dam rady pchać, więc zwykły wielofunkcyjny odpada, poza tym jakos za nimi nie przepadam a zamiast niego chciałam taki w którym bede mogla zamontowac gondolkę i spacerówke, a mimo tego bedzie maly i nie blizniaczy (poniewaz dzieci beda w roznym wieku) poki co znalazlam z takich modeli wozek baby jogger city select , z ktorego zrobię potem bez problmeu wozek pojedynczy spacerowy, i pytanie takie czy któraś używała takiego wózka i czy takie rozwiązanie w ogóle sie sprawdza ?
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #9 : Styczeń 13, 2012, 11:30:51 »

A ile wieków ma Twoje starsze dzieciątko?
Bo może lepiej kupić doczepianą do wózka podkładkę do stania dla starszaka?
Pozdrawiam
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 2 3 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.