Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Filmy/bajki dla przedzkolaka  (Przeczytany 1253 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
słodziakowie
sympatyczka(k) forum
**

Filmy/bajki dla przedzkolaka
« : Styczeń 20, 2012, 15:51:09 »

Macie, znacie jakieś godne polecenia nowości w tym temacie poza serią Barbie...
Papaja
nowa(y)

Odp: Filmy/bajki dla przedzkolaka
« Odpowiedz #1 : Styczeń 21, 2012, 15:11:46 »

Pod koniec lutego wchodzą do kin nowe Muminki. A dokładnie "Kometa nad Doliną Muminków". Film wygląda przepięknie, no i najważniejsze, że są to nasze stare, wspaniałe, kochane stworki Uśmiech

Mariuszek
osesek
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2012, 13:17:41 »

Hihi jak u Ciebie buka?Uśmiech Muminki rządziły za moich czasów tzn jak miałem te 6 lat. Włóczykij był dla mnie enigmatyczną postacią. Zawsze mówił coś mądrego, tłumaczył reszcie jakieś zjawiska no i rzecz jasna siedział na tym mostku i grał na harmonijce:) Dzięki za info o filmie bo mało jest na świecie takich miłych historii gdzie bohaterzy nie muszą kogoś lub czegoś "pokonać" tylko maja przygody sami z siebie.
Papaja
nowa(y)

« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2012, 15:53:21 »

Hihi jak u Ciebie buka?Uśmiech Muminki rządziły za moich czasów tzn jak miałem te 6 lat. Włóczykij był dla mnie enigmatyczną postacią. Zawsze mówił coś mądrego, tłumaczył reszcie jakieś zjawiska no i rzecz jasna siedział na tym mostku i grał na harmonijce:) Dzięki za info o filmie bo mało jest na świecie takich miłych historii gdzie bohaterzy nie muszą kogoś lub czegoś "pokonać" tylko maja przygody sami z siebie.

Dla mnie Muminki do dzisiaj są jedną z najwaspanialszych historii, równieź dla dorosłych. Ja równieź najbardziej lubiłam Włóczykija i zawsze tak jak on marzyłam, aby wędrować po świecie i zawsze wracać do krainy spokoju i radości- czyli do doliny Muminków. To zdecydowanie pozytywna bajka, bez agresji, bez wydumanych spraw. Uczy samodzielności i ciekawości świata Uśmiech
Kidek
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 26, 2012, 13:31:18 »

Tutaj mogę się zgodzić,Muminki są bardzo przyjazną i pozytywną bajką. Zresztą podobne zdanie mam o Smerfach i właśnie ostatnio oglądy ją razem z synkiem:)
Mariuszek
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2012, 22:30:56 »

Macie, znacie jakieś godne polecenia nowości w tym temacie poza serią Barbie...
To mi w ogóle przypomina scenę z filmu "to właśnie miłość" jak jedna z bohaterek -mama pytała się męża trzymając dwie barbie. Co damy koleżance Cindy? Tego sadomaso czy traswestyte? Ot prawda o barbie:)
A tak poważniej to ciekawe czy to jest kwestia czasu i powrócą do nas bajki "przyjazne" bez kosmicznych bitew i gdzie bohaterzy nie rzucają tekstami rodem z gimnazjum.
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #6 : Styczeń 27, 2012, 09:30:28 »

U nas nadal na topie są "starości" Uśmiech
Ciągle Krecik, Reksio, Kubuś Puchatek i Kot Filemon. Moje dzieci te bajki uwielbiają.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Mariuszek
osesek
*

« Odpowiedz #7 : Luty 06, 2012, 22:10:43 »

Nie wszystkie stare bajki są fajne ale zdecydowanie chyba więcej w nich normalnych zachowań niż w bakuganach, Chojkrakach psach, czy pokemonach.
Teraz czekamy na te muminki w kinach bo wyjście jest już obiecane.
Myślę też nad książeczkami twórczyni muminków ale to zaczekamy chociaż na reakcje dzieci po filmie.
gosienka
nowa(y)

« Odpowiedz #8 : Luty 07, 2012, 14:16:25 »

Wiecie co kobietki? Ostatnio trafilam na bajki na DVD w promocji z DISNEy'A ! Jak bylam na zakupach przez przypadek trafilam do sklepu (... SPAM) bo to chyba nowy sklep w CH (... SPAM) w Warszawie.. I powiem Wam, ze jestem pod wrazeniem tego sklepu.. pewnie bede tam witala coraz czesciej. Byla ktoras? jak wasze wrazenia?
PatiK
osesek
*

« Odpowiedz #9 : Luty 08, 2012, 15:58:48 »

Nie wiedziałam, że Muminki też odnowili, słyszałam tylko o Smerfach. A to te kukiełkowe czy rysowane?
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.