Nag��wek Nag��wek Portal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij Odpowiedz
AutorWątek: Jak przekonać synka do mleka z butelki  (Przeczytany 1224 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
EmilkaG
osesek
*

Jak przekonać synka do mleka z butelki
« : Styczeń 23, 2010, 21:07:34 »

Mam problem z moim osimiomiesięcznym synkiem, który wogóle nie chce pić mleka. Do tej pory ssał pierś 3 razy dziennie i 2 razy w nocy. Miesiąc temu musiałam wrócić do pracy i te dzienne karmienia jakoś nam wypadły i teraz ssie tylko przed wieczornym ssnem i w nocy. Chciałabym aby rano i chociaż raz w ciągu dnia wypił trochę mleka, ale niestety. Próbowałam juz rózych sposobów mieszałam mleko sztuczne ze swoim, mleko z  kaszką ( bo kaszki je chętnie) i nic nie chce pić. Ogólnie to ma bardzo dobry apetyt, chętnie je zupki, deserki i kaszki tylko nie chce pić mleka. Myślicie ,że powinnam sobie odpuścić z tym mlekiem.
Dzieci: BARTEK (15 miesięcy);
Ivy
uzależniona(y)

Odp: Jak przekonać synka do mleka z butelki
« Odpowiedz #1 : Styczeń 23, 2010, 22:07:52 »

oj sorki....pomyłka
kamilka
osesek
*

synek Błażej

« Odpowiedz #2 : Styczeń 24, 2010, 09:16:24 »

mój synek też nie chce pić mleka z butelki zreszto herbatki też nie wypije tylko łyżeczką oczywiście to dobrze cieszę się ale w nocy myślałam o tym żeby dawać mu mleko sztuczne albo wodę do picia  bo za 3 tygodnie też myślę wrócić do pracy i nieumiem sobie z tym poradzić tym bardziej że moja praca jest w godzinach nocnych
Dzieci: Błażej (14 miesięcy);
jola
osesek
*

nasze słoneczko ur 3lipca2009:)

« Odpowiedz #3 : Styczeń 24, 2010, 20:58:13 »

Dziewczyny,taki problem to nie problem Chichot,bo Mój Maks od 2 miesięcy WOGÓLE nie pije mleka,a skończy 3 lutego 7 -mcy,próbowałam przemycać mleko ale cwaniak wyczuje i nie doi Duży uśmiech,je tylko kaszki na mleku, gotowe z bobbowity no i obiadki i deserki,jak zapytałam mojego lekarza co mam robić to powiedziła żeby nie zmuszać,bo to pierwszy krok do tego żeby mały stał się niejadkiem wogóle .Pozdrawiam.
JOLA
Dzieci: Maksymilian (14 miesięcy);
Ivy
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2010, 13:05:25 »

Dużo dzieci ma taki etap że nie chce mleka. Mają go po prostu dość. Wolą inne smakołyki Uśmiech Zawsze można podać kaszkę(nie koniecznie butelką) i inne produkty. Potem będą serki i inne produkty mleczne i problemu zupełnie nie będzie.
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Styczeń 28, 2010, 15:45:10 »

ja odstawiła małą od piersi jak miała ok 15 miesięcy i potem za żadne skarby nie chciała pić mleka modyfikowanego, jak miała prawie dwa lata dostała krowę i piła z wielkim smakiem, jak podmieniałam na modyfikowane nawet nie chciała spróbować Duży uśmiech
Dzieci: Ulka (5 lat);
Ivy
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Styczeń 29, 2010, 20:15:31 »

Moja córa też od 2 roku pije krowie i z synkiem też mam taki plan Uśmiech
EmilkaG
osesek
*

« Odpowiedz #7 : Luty 04, 2010, 17:16:18 »

Cześć dziś rozmawiałam na ten tamem z moją pediatrą, która powiedziała, że trudno jak nie  chce pic mleka to nie , jak smakuje mu zupa to niech je ją 3 razy dziennie- z mięskiem, z rybką, z jajeczkiem, zaczniemy tez jeść jogurty i serki (bo ostatnio kaszki też już są beeeeeee). Powinnam się cieszyć, że w ogóle ma apetyt i chce jeść  cokolwiek, a że mleko nie chce, no to trudno.
Dzieci: BARTEK (15 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij Odpowiedz

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.