Nag��wek Nag��wek Portal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij Odpowiedz
AutorWątek: Przygotowania do ciąży  (Przeczytany 3052 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
@ni@
osesek
*

Przygotowania do ciąży
« : Luty 06, 2009, 09:30:10 »

Problemów z płodnością raczej nie mam!  Mrugnięcie Mamy już 15 miesięcznego synka i bardzo chcielibyśmy, żeby miał siostrzyczkę (o braciszka też się pewnie nie obrazi!  Duży uśmiech). Ostatnio postanowiliśmy rozpocząć starania. Ja łykam kwas foliowy, a mąż je pestki z dyni (podobno podnoszą jakość nasienia  Mrugnięcie).
Może jest ktoś jeszcze, kto czyni przygotowania? Jeśli tak to w jaki sposób?
elo
sympatyczka(k) forum
**

Odp: Przygotowania do ciąży
« Odpowiedz #1 : Luty 06, 2009, 14:42:48 »

podobno picie tranu w ciazy wyjatkowo dobrze dziala na maluszka
np tran norweski jest zalecany i dla niemowlat i mamom karmiacym i tym w ciazy rowniez
elo
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #2 : Luty 06, 2009, 14:43:51 »

ps, idziemy "łeb w łeb" z postami, fajnie, moze rozkrecimy to forum  Mrugnięcie
@ni@
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Luty 06, 2009, 15:37:36 »

ps, idziemy "łeb w łeb" z postami, fajnie, moze rozkrecimy to forum  Mrugnięcie

To ja już gonię, bo Ty masz 11 a ja do tej pory tylko 10!  Chichot Chichot Chichot Chichot Chichot
No mam nadzieję, że się rozkręci!  Duży uśmiech
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Sierpień 27, 2009, 21:52:36 »

Dawno nikt tu nie zaglądał Co?
Nie planujecie? Czy poprostu nie wydziwiacie w związku z tym?
My się wkońcu zdecydowaliśmy i nic takiego szczególnego nie robimy, też od jakiegoś czasu biorę kwas foliowy.
Bardziej (oprócz rodzenia) boję się że nie poradzę sobie z dwójką, jak będę już w zaawansowanej ciąży to co z moim smykiem wspinającym się na mnie? No i potem jak będzie nas o jednego więcej to czy dam radę skoro zajmowanie się jednym pochłania cały mój czas?
Widzę żę jest tu kilka dziewczyn, które mają doświadczenie w tej kwestii, napiszcie jak to jest Szok

Dzieci: Alex (26 miesięcy);
W drodze: Maleństwo (25 tydzień ciąży);
Ivy
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Sierpień 28, 2009, 15:33:21 »

Hm...ja już pisałam w jakimś wątku że łatwo nie jest ale jak patrzę na te moje maluchy....mmmm.....u mnie są 2 lata różnicy. Nie miałam problemów w ciąży więc jak córcia chciała na rączki to ją brałam. Tłumaczyłam że musi uważać na brzuszek no ale powiedzmy sobie szczerze- co taki maluch rozumie? To my musimy uważać.
Córka jest tak naprawdę malutka i czasami jak nie upilnuję to niestety.....synek leci na głowę.......krzyczę na nią ale później jestem zła bo to przecież moja wina że dopuściłam do takiej sytuacji. Zabiera mu zabawki i bywa tak że jest jeden wielki wrzask Uśmiech
Najważniejsze to poświęcać czas obojgu. Wymyślam zabawy dla nas razem. Jak rozrabiają to oboje mają "poważną rozmowę" z mamą. Ja najbardziej się martwiłam kąpielą (dość często jestem sama)ale o dziwo nie ma problemu. Jak byłam sama to małego brałam do łazienki w foteliku a córkę kąpałam :)Teraz czasami kąpią się razem Duży uśmiech albo najpierw mały- mycie, jedzenie, łóżko- córcia w tym czasie albo mi pomaga albo ogląda bajki i potem już spokojnie zajmuję się nią.
Są momenty trudne jak np.mały płącze a córka chce siusiu.....rozdwoić się nie da, ale można się dobrze zorganizować.....trudno, chwilę popłacze......taka prawda Uśmiech Tak samo jak córcia coś chce a ja karmię synka- musi poczekać aż go nakarmię Uśmiech Już się tego nauczyła. Czasami bywa zazdrosna. Zawsze mówie że mam dwa kolanka więc jedno ma synek drugie ma córcia, i tak sobie siedzą Duży uśmiech
Bardzo ważne jest żeby starsze dziecko nie poczuło sie w jakiś sposób odepchnięte. U mnie sprawdził się prosty sposób- staram się przynajmniej 30 minut dziennie spędzić tylko z córką. Zostawiam małego z tatą i idę na spacer tylko z nią. Mówię jej że idziemy same.

Mogłabym tak pisać i pisać Duży uśmiech

[/quote]
Strony:
1 Do góry
Wyślij Odpowiedz

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.